L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’àmbit de l’Ecologia Urbana, promou un procés de participació ciutadana en el marc de la redacció de l’avantprojecte d’urbanització del passeig Marítim a les platges de la Nova Mar Bella i de Llevant. La intervenció permetrà finalitzar l’obertura de la ciutat al mar amb la integració del front del litoral en l’entorn del barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou.
Les diferents sessions del procés participatiu
Durant els mesos d’octubre i novembre s’han convocat diferents espais de participació presencial, tant de caràcter exploratori com tallers de debat amb l’objectiu de comptar amb la perspectiva de la ciutadania en la redacció de l’avantprojecte i incorporar-hi tots aquells aspectes que en facin un passeig marítim del tot inclusiu i accessible a qualsevol tipus de col·lectiu amb necessitats específiques.
04/10, a les 18 h, passejada exploratòria de l’espai, amb perspectiva de gènere
06/10, a les 18 h, passejada exploratòria de l’espai, amb perspectiva inclusiva i d’accessibilitat
21/10, a les 18 h, sessió de treball, sobre naturalització i resiliència (a la Torre de les Aigües del Besòs – pl. Ramon Calsina). Cal inscripció prèvia.
04/11, a les 18 h, sessió de treball, sobre rereplatja i vida quotidiana (al Casal de Barri de Diagonal Mar – Selva de Mar, 22). Cal inscripció prèvia.
16/11, a les 18 h, sessió de treball, sobre connectivitat, mobilitat i accessibilitat (al Centre Cívic Besòs – Rambla Prim, 87-89). Cal inscripció prèvia.
En paral·lel, s’ha establert al llarg de tot el procés la possibilitat de respondre, en línia, una enquesta accessible a través de l’espai web del procés a la plataforma decidim.barcelona:
Enquesta en línia del pg. Marítim
Per últim, recordar que el passat 30 de setembre va tenir lloc una trobada de presentació d’aquest procés de participació al Museu de les Ciències Naturals. La sessió es pot recuperar en aquest enllaç:
Vídeo de la presentació del nou pg. Marítim
Els objectius del procés participatiu
L’avantprojecte d’urbanització d’aquest tram del passeig de la Mar Bella vol donar resposta als reptes que suposa garantir la connectivitat longitudinal al llarg de tot el litoral de la ciutat, dotant-lo de continuïtat, a més d’incorporar propostes d’adaptació del litoral als impactes del canvi climàtic millorant l’adaptabilitat i la resiliència de la primera línia de costa.
Concretament, els objectius són:
• Comunicar i divulgar el contingut de l’avantprojecte, identificant els elements oberts al debat i clarificant aquells que ja estan definits tècnicament.
• Donar a conèixer els espais que permetran la implicació del veïnat en la definició de l’avantprojecte.
• Promoure un debat ciutadà que permeti incorporar la visió del veïnat en relació a les propostes tècniques plantejades.
A la plataforma decidim.barcelona es pot consultar tota la informació relacionada amb aquest procés participatiu, que es desenvolupa amb la finalitat d’incorporar la perspectiva de la ciutadania a l’avantprojecte, i per recollir idees que es puguin traslladar al projecte d’urbanització, que farà posteriorment un equip tècnic.