Recta final per la 32a edició de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona

28/03/2022 - 16:34 h

El recorregut de la cursa és un dels més complets del panorama internacional. A Sant Martí, transcorrerà pels barris del Parc i la Llacuna, Provençals del Poblenou, el Besòs i el Maresme, Diagonal Mar i el Front Marítim i la Vila Olímpica del Poblenou.

Barcelona rebrà més de 13.000 corredors i corredores aquest diumenge 3 d’abril per la 32a edició de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona, que vol recuperar la normalitat després de dos anys sacsejats per la pandèmia. La cursa  començarà a les 8.30 h i comptarà enguany amb un percentatge de participació femenina del 35%.

Time To Be The First és el lema de la 32a edició, un joc de paraules que es recrea amb els objectius de la cursa: acollir els corredors i corredores experimentats i presentar-los el repte de trencar rècords personals i esdevenir la cursa d’estrena per qui mai hagi corregut una mitja marató.

El recorregut, participants i el vessant solidari de la carrera

El recorregut de la Mitja serà ràpid i monumental passant pels llocs més emblemàtics de la ciutat. A Sant Martí, arribarà pel c. Buenaventura Muñoz, i sortirà per l’av. Litoral: c. Pallars, c. Llacuna, c. Perú, c. Josep Pla, Gran Via, rbla. Prim, av. Diagonal, pg. Taulat, pg. Garcia Faria, av. Litoral.

Comptarà amb la presència del guanyador de l’anterior edició de la cursa, i rècord de la mitja barcelonina, el corredor etíop Haftu Teklu. L’acompanyaran els també etíops Abebe Gashahun i Antenatyehu Dagnachew, i els corredors kenyans Titus Mbishei i Elvis Cheboi. En la categoria femenina el focus estarà centrat en la corredora etíop Asnakech Awoke i les debutants Rediet Daniel Molla, d’Etiòpia, i Margaret Kipkemboi, de Kenya.

L’eDreams Mitja Marató de Barcelona donarà suport a l’esport amb valors, ja que través de la plataforma de crowdfunding solidari migranodearena.org, els i les participants poden recolzar a una causa social d’entre més de 2.800 organitzacions diferents.

L’eDreams Mitja Marató ha estat presentada pel regidor d’esports, David Escudé, i pel director de la cursa, Mauro Llorens, al Museu Olímpic i de l’Esport.