Zurich Marató de Barcelona: animació per a tothom!

04/05/2022 - 12:16 h

La cursa se celebra aquest diumenge i recorrerà pels principals carrers de Barcelona i de Sant Martí, passant pel costat d’espais emblemàtics com la Sagrada Família o l’Arc del Triomf.

El recorregut de la Zurich Marató de Barcelona és, segons els corredors i corredores que han participat en la prova, un dels més espectaculars del món. A Sant Martí, transcorrerà pel litoral del districte i també per carrers com l’av. Diagonal, la rbla. Prim o la Gran Via, passant per la Torre Glòries o el Fòrum.

La cursa es disputa diumenge 8 de maig a partir de les 8 h, amb sortida i arribada a l’av. Reina Maria Cristina. L’arribada dels i les participants es preveu entre les 10.30 h i les 15.30 h.

Amb l’objectiu de facilitar la convivència de la ciutadania amb la prova, l’organització facilita informació sobre la prohibició d’estacionaments en el recorregut de la marató; alguns són a partir del dijous 5 i altres, a partir del divendres 6 o del dissabte 7. En el següent enllaç, es detallen els trams afectats:

Zurich Marató de Barcelona – Afectacions en l’estacionament

L’organització també facilita un espai web perquè el veïnat que vulgui desplaçar-se per la ciutat diumenge al matí, pugui consultar les incidències viàries abans d’iniciar el viatge, sigui en cotxe, en bicicleta o en transport públic:

Zurich Marató de Barcelona – Planifica la teva ruta

La distància que els corredors i corredores faran és de 42,195 km. També hi ha una modalitat de 10 km, amb sortida i arribada també a l’av. Reina Maria Cristina. Es tracta d’una prova solidària amb la població d’Ucraïna de la mà de la Creu Roja.

Per potenciar un ambient festiu, l’organització distribuirà grups de música, percussió, batucades, activitats organitzades per entitats veïnals, etc. a nombrosos punts del recorregut per animar participants i públic el matí de la prova. A Sant Martí, n’hi ha una desena! En el següent enllaç, s’hi poden consultar les activitats, localitzacions i horaris:

Zurich Marató de Barcelona – Punts d’animació

La Zurich Marató Barcelona és impulsada per un Comitè Promotor format per quatre  institucions i entitats: l’Ajuntament de Barcelona, la Plataforma Marató a Barcelona, la Federació Catalana d’Atletisme i Turisme de Barcelona.