Agenda de Sant Martí: Perpetracions i Barcelona Design Week

23/05/2022 - 16:57 h

El mes de maig s’acomiada amb la festa de reobertura de la Torre de les Aigües del Besòs, els últims dies dels Tallers Oberts BCN i dues mostres de comerç al carrer.

El festival d’art d’acció Perpetracions se celebra del 2 al 4 de juny al Centre Cívic Sant Martí i a altres espais públics del barri, com la rambla Guipúscoa o el carrer Selva de Mar. Diumenge 5 de juny, l’Auditori de Sant Martí acollirà una activitat paral·lela de dansa i performance. L’entrada a tots els espectacles és gratuïta i per a les funcions que es facin al carrer no hi cal reserva.

La 17a edició de la Barcelona Design Week 2022: wayfinndings torna a recuperar el seu format habitual. El programa OFF BDW s’obre a la ciutat a través d’exposicions, instal·lacions, presentacions de nous productes i serveis, inauguracions, portes obertes a espais creatius, jornades, tallers, etc. Del 2 al 22 de juny.

L’Arxiu Històric del Poblenou organitza una festa de reobertura de la Torre de les Aigües del Besòs diumenge 29 de maig, d’11 a 14 h. El veïnat que s’apropi a la plaça Ramon Calsina podrà participar en una passejada històrica, gaudir d’un espectacle de dansa o d’un ball de gegants. La Colla del Drac del Poble Nou serà l’encarregada de posar punt final a la jornada festiva.

Algunes associacions de comerciants aprofiten l’últim cap de setmana d’aquest mes de maig per sortir al carrer amb l’objectiu d’oferir una mostra dels seus productes. Dissabte 28 de maig, Vilactiva organitza la Fira del Mar a l’avinguda d’Icària, entre els carrers Arquitecte Sert i Joan Miró, de 9 a 22 h. Diumenge 29, serà el torn de l’Eix Comercial Sant Martí i de la seva Mostra de Comerç al Carrer, que arriba a la 21a edició: de 10 a 20.30 h a la rambla Guipúscoa, entre els carrers Agricultura i Maresme.

Els Tallers Oberts BCN s’acomiaden aquesta setmana fins a l’any que ve. A Sant Martí, hi participen una vintena d’espais artístics amb jornades de portes obertes i altres activitats.

En l’àmbit institucional, dimarts 31 de maig se celebra el Consell de Barri del Poblenou, a partir de les 18 h a Can Saladrigas; i dimecres 1 de juny tindrà lloc el Consell Escolar. Totes dues sessions es podran seguir en directe a través del canal YouTube del Districte.

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @lacamaradeneus: preparatius a les platges de Sant Martí.

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.