Al novembre, és Festa Major als barris del Clot i del Camp de l’Arpa!

02/11/2022 - 13:32 h

Del 3 al 20 de novembre, els carrers i places d’aquests barris de Sant Martí acullen més d’una vuitantena d’activitats per celebrar la festa gran

El veïnat del Clot i del Camp de l’Arpa es reserva els caps de setmana de novembre per gaudir de la Festa Major, una festa que es fa realitat gràcies a la quarantena d’entitats que la fan possible a través de la Comissió de Festa Major.

Entre les més de 80 activitats programades enguany, hi ha àpats populars, balls, concerts, esdeveniments esportius o comerç de proximitat, entre moltes altres propostes. El pregó serà a càrrec del Sr. Pere Guarro, veí i activista del barri, mentre que el cartell, dinàmic i il·lusionant, és obra de l’Adriana de Pecoart.

NOTICIES DESTACADES
Que tinguem una bona Festa Major (salutacions institucionals)
Un pregó veïnal i i il·lusionant
Tasta’m!, el producte de temporada del Mercat del Clot
Convivència, i prevenció de les agressions sexistes
Lliurament dels 60ns Premis Sant Marti
Passejada ciutadana pel PGM Clot – Camp de l’Arpa

Vegeu-ne el programa complert a l’espai “Adjunts”

La festa comença dijous 3 de novembre amb la inauguració de l’exposició Patrimoni conservat / Patrimoni destruït al Centre Cultural La Farinera del Clot, i com és tradició, el pregó de diumenge estarà acompanyat dels versots satírics dels Diables del Clot i precedit per una cercavila de gegants i el ball popular de rams. Aquest primer cap de setmana de festa gran, també cal destacar les Barraques, dues nits de concerts, els dies 4 i 5 de novembre, al parc del Clot, que comptaran amb un Punt Lila per prevenir les violències de gènere.

El dissabte 12 de novembre tindrà lloc la trobada gastronòmica Tasta’m al Mercat del Clot, la festa del foc al parc del Clot i el Gran Ball de Festa Major a la Meridiana. Diumenge 13 serà una jornada de la cultura popular amb la diada castellera, la cercavila del Ball de Bastons del Clot i dels Falcons de Barcelona i diverses actuacions de danses populars. També tindran lloc diverses fires d’artesania que s’instal·laran a la plaça del Mercat i al carrer Rogent.

El Correfoc se celebra dissabte 19 a partir de les 21 h, des de la pl, Can Robacols fins a la pl. del Mercat. La 42a edició de la Cursa Popular de Sant Martí tindrà lloc diumenge 20, amb sortida davant de Foment Martinenc. A més, durant tot el matí el parc del Clot serà l’escenari de la 19a Fira Boja i també del Strambòtic Prix. Un gran castell de focs artificials posarà punt final a la festa a les 20.30 h al parc del Clot.

Durant tot el temps que duri la festa, s’instal·larà una fira d’atraccions a la Gran Via, entre els carrers Ciutat de Granada i Badajoz.