Un pregó reinvidicatiu i il·lusionant, a la Festa Major del Clot i el Camp de l'Arpa

12/10/2022 - 00:01 h

El toc d'inici del programa de la Festa Major del 2022 serà a càrrec del Sr. Pere Guarro, persona molt vinculada tant al moviment associatiu del barri com a la seva història del comerç de proximitat

El programa d’activitats de la Festa Major del Clot i del Camp de l’Arpa del Clot ja haurà començat uns dies abans, però el toc d’inici el donarà, com no podia ser d’una altra manera, la pronunciació del pregó, que tindrà lloc el diumenge 6 de desembre a les 13 h des del balcó de la seu del Districte de Sant Martí (pl. Valentí Almirall).

La lectura del pregó tindrà lloc en el marc del Matí de Festa Major, que començarà a les 11.30 h  amb el cercavila de gegants (que discorrerà tot el carrer Rogent de cap a cap des de la pl. Sant Josep de Calassanç fins a la pl. Valentí Almirall), i que continuarà el ball de rams popular amb l’Esbart Sant Martí (a les 12 h, a la plaça). En acabar el pregó tindrà lloc la lectura dels Versots satírics dels Diables del Clot (sobre les 13.30 h, a la plaça).

Vida comercial, vida associativa, vida de barri

El pregoner serà Pere Guarro i Palau. Nascut al barri el 1932 i veí des d’aleshores, hi ha mantingut una vinculació constant des de la fleca Sant Martí, el negoci familiar a través del qual va començar a teixir els seus lligams veïnals. Un cop la botiga va tancar, va endegar una activa vida associativa des del voluntariat, i sense liderar cap projecte concret, ha dut a terme una tasca imprescindible per a la col·lectivitat per la qual el 2018 li va ser atorgada la Medalla d’Honor de Barcelona, a proposta del Consell de Districte de Sant Martí.

Ha estat vinculat amb la lluita veïnal a través de l’Assoc. Veïnal del Clot – Camp de l’Arpa durant més de vint-i-cinc anys, i ha treballat pel bé comú des d’àmbits socials com la residència de gent gran Jaume Batlle del Poblenou i la Parròquia de Sant Ignasi. Com a membre del Casal Català Martinenc ha estat representant a la Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa des de la qual ha impulsat activitats de la Festa Major o el Carnestoltes, entre d’altres. En Peter, com li agrada presentar-se, ha estat principalment un home d’acció lligat a les reivindicacions socials i nacionals des de la seva militància d’esquerres, molt actiu en la defensa dels interessos del veïnat i les millores del barri.

Mesures d’accessibilitat

El pregó comptarà amb interpretació en llengua de signes (LSC) i espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda.

L’acte comptarà amb l’assistència del regidor del Districte, David Escudé, el conseller del barri del Clot i del Camp de l’Arpa, Javier Mesía, i la consellera de cultura, Inma Bajo.