Que tinguem una bona Festa Major al Clot i el Camp de l'Arpa

12/10/2022 - 00:02 h

L'entitat organitzadora del programa d'activitats, i el regidor del Districte de Sant Martí, animen en els seus missatges institucionals a aprofitar la Festa Major per reteixir els llaços d'amistat i de coneixença amb el veïnat

Els programes de Festa Major traslluen la realitat d’un barri, la veritat de les persones que hi viuen. Són moments de retrobada molt oportuns per reemprendre la vida veïnal i recuperar el temps perdut durant l’any en benefici de la relació social.

En aquesta línia s’hi refereixent tant la Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa com el regidor del Districte de Sant Martí, David Escudé, en els seus textos de salutació del programa d’activitats, que reproduïm tot seguit.

_______________________________________________________________

La festa, al Clot i al Camp de l’Arpa

Que arribi la Festa Major al barri del Clot i el Camp de l’Arpa és una glopada d’aire fresc al cor de l’extraordinària tardor barcelonina, una etapa de l’any que ens permet gaudir dels carrers i de les places amb una temperatura ideal. I el més important; amb l’escalf del nostre veïnat, de les persones que saludem amb pressa cada matí i cada vespre i que durant aquests dies podrem conversar-hi amb la pausa que mereix el retrobament personal.

La Festa Major és un motiu d’orgull comunitari, i més encara en aquests barris, ja prou emblemàtics per si sols, i molt més encara per la seva Festa Major. Amb aquestes línies, és necessari palesar l’agraïment profund a la xarxa d’entitats i associacions que fan possible una efemèride d’aquestes dimensions, que abraça gairebé 20 dies d’un novembre que, amb aquesta passió, esdevenen únics.

La Festa Major del Clot i el Camp de l’Arpa és una festa per a tothom i de tothom. Com veureu a continuació, el volum de propostes és immens i en fan una programació extensíssima en què hi ha de tot: àpats populars, balls i concerts, cultura popular en totes les seves expressions, esport de diverses especialitats, comerç d’artesania i de proximitat… La varietat és tan alta que es fa difícil el tria-i-remena, i aquest és un efecte que hem d’agrair amb tota intensitat a tothom que ho fa possible, que són moltíssimes persones que estimen i es desviuen pel barri.

Convisquem amb alegria i amb pau. Amb tranquil·litat i sense esveraments. La Festa Major ho mereix, i l’absència de comportaments racistes, masclistes i incívics és la millor expressió de gratitud que podem oferir a tothom que ho fa possible. Una festa de totes i de tots, per a tohom.

Clotencs i clotenques; moltes gràcies, i visca la Festa Major!

David Escudé, regidor del Districte de Sant Martí

_______________________________________________________________

Hola veïnada !!

Sembla que enguany, si! Que enguany tindrem una Festa Major plenament normalitzada després de dos anys d’incertesa causada per la pandèmia. Bé, normalitat relativa…. doncs sembla que la pandèmia ha servit d’excusa de moltes coses: equipaments que no arriben, desnonaments que no s’aturen, tancament de comerços de proximitat, una precarietat laboral que creix, una sanitat pública al límit, i un llarg etcètera, com ara la progressiva privatització encoberta de l’espai públic, que cada dia dificulta més les activitats associatives i ciutadanes a peu de carrer, en favor de quatre “veïns malalts de misantropia”, que deuen preferir mirar la pantalla i dormir, enlloc de baixar al carrer i reivindicar i celebrar la Vida.

I és que cal celebrar la Vida, les vides, perquè cada dia en perdem moltes en els conflictes armats arreu del món, i aquí ben a prop, amb la manca de garanties de drets fonamentals com l’habitatge, el treball, la regularització de les persones migrades, les llistes d’espera als recursos socials i sanitaris públics, l’elevat preu de la mal anomenada universitat pública, o el dèficit de places en els cicles formatius públics. Sense oblidar tampoc que segueixen creixent els suïcidis juvenils i les dones assassinades per violència masclista.

Tot plegat, un munt de raons per celebrar la Vida, per Lluitar-la, per Guanyar la Guerra a l’ostracisme, a la desídia, a les rutines avorrides. Per Lluitar contra la imposició de les idees de 140 caràcters… Baixem al carrer a compartir, a xerrar, a construir utopies, petites i grans, altes i baixes, sense manies. Perquè les festes populars són això, Vida i Lluita, llàgrimes i riure fàcil, un bon vermut i una bona conversa, bona música i abraçades, foc, llum, dansa, i en definitiva Amor i Alegria per un barri i la seva gent.

Com deien els Obrint Pas, viure sempre corrents, avançant amb la gent, rellevant contra el vent, transportant sentiments. Viure mantenint viva la flama a través del temps, la flama de tot un poble en moviment. I així volem seguir, amb la flama de la Festa Major del Clot-Camp de l’Arpa ben encesa!

Veïns i veïnes, baixeu al carrer que hem de ser-hi totes!!!
Visca el Clot i Camp de l’Arpa i Visca la Festa Major!!!

Federació d’Entitats del Clot -Camp de l’Arpa