Que tinguem una bona Festa Major a la Verneda de Sant Martí

12/10/2022 - 00:04 h

L'entitat organitzadora del programa d'activitats, i el regidor del Districte de Sant Martí, animen en els seus missatges institucionals a aprofitar la Festa Major per reteixir els llaços d'amistat i de coneixença amb el veïnat

Els programes de Festa Major traslluen la realitat d’un barri, la veritat de les persones que hi viuen. Són moments de retrobada molt oportuns per reemprendre la vida veïnal i recuperar el temps perdut durant l’any en benefici de la relació social.

En aquesta línia s’hi refereixent tant la Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa com el regidor del Districte de Sant Martí, David Escudé, en els seus textos de salutació del programa d’activitats, que reproduïm tot seguit.

_______________________________________________________________

Alegria, és Festa Major!

Enguany, per fi, una Festa Major de les de sempre. Deixem enrere un parell d’anys d’incerteses i dubtes, que malgrat les incomoditats, no van poder eliminar una celebració que està arrelada amb força a cada racó social, urbà, humà i personal dels barris de la Verneda de Sant Martí.

Torna la Festa Major, i torna amb la mateixa intensitat, com si la pandèmia hagués actuat com a revitalitzant, com a reforçant. Seran les ganes del retrobament, o serà, tot simplement, una evolució natural com si la pandèmia no hagués existit. Però sigui com sigui, el que és evident és que l’entorn veïnal i associatiu del barri, lluny de donar cap mostra de defalliment o desànim, se sent coratjós i es llança, com mai, a la conquesta dels carrers i les places del barri.

Vull agrair molt especialment la implicació de tots i de totes. De qui forma part de les entitats, i de qui no en forma part però hi dona suport perquè creu fermament en la tasca comunitària i en la dedicació personal a l’entorn humà i veïnal. Perquè la Festa Major és això: humanitat, comunitat, gaudi, relació… persones.

A continuació veureu que el programa d’actes és immens. Convideu-hi tothom, perquè tothom hi tindrà el seu espai. Porteu-hi la família, per lluny on visqui, i totes les persones conegudes, per amistat o per mera coneixença ocasional, perquè segur que hi trobaran el seu moment, el seu espai, les seves prioritats. Aquesta programació és un esforç multitudinari, fenomenal. L’hem d’agrair a tothom que ho fa possible, i el millor agraïment és un somriure de fit a fit i una abraçada honesta en qualsevol dels actes en què ens trobem.

Martinencs, vernedenques, vernedencs i martinenques, moltes gràcies, i visca la Festa Major!

David Escudé, regidor del Districte de Sant Martí

_______________________________________________________________

Redescobrim els barris!!

Us presentem el programa de la Festa Major de la Verneda – Sant Martí 2022. Més de vuitanta activitats us esperen per omplir el barri de veïnat, cultura, diversió i tota la força i i” lusió de les entitats. Des de Ca N’Oliva fins a Espronceda, els veïns i veïns de la Verneda i La Pau i de Sant Martí de Provençals esteu convidats a baixar al carrer, viure la Festa Major que és la millor excusa per compartir conjuntament el nostre orgull i passió per la vida de barri i redescobrir-ne tots els racons i carrers.

Per cert, sabeu on està la font que surt a la portada del programa? Una pista, al barri en tenim dues…. En els darrers temps els nostres barris estant canviant molt ràpid. A la Verneda estem veient el naixament d’un nou barri, per això algunes activitats es realitzaran al carrer Ca N’Oliva, a tocar dels nous desenvolupaments urbanístics. També estem veient el naixement de nous equipaments com la Biblioteca Gabriel Garcia Márquez o l’Escola de Música que ja està encaminada i que convieun amb equipaments ja consolidats, com el Centre Cívic que aquest any celebra el seu 40è aniversari.

Nous veïns i veïnes i nous equipaments que estan al barri, però queda el repte principal: que passin d’estar al barri a ser del barri. És a dir a participar de manera activa en la construcció de la vida comunitària. I la millor manera de fer-ho, és fent pinya, sumant esforços amb les associacions i entitats del barri i de totes les persones que en formem part, les persones que dia a dia escrivim el somni del barri que volem. Ara, més que mai, toca SER DE BARRI!

En nom de totes les entitats que organitzem la Festa Major i dels centenars de persones voluntàries que hi col·laboren: Bona Festa Major!

Coordinadora d’Entitats VERN