Cursa dels Nassos 2022

17/11/2022 - 13:21 h

Tot a punt perquè el 31 de desembre la ciutadania pugui acabar l’any de la forma més esportiva possible: corrent la ja clàssica Cursa dels Nassos. Enguany la prova opta a batre un nou rècord del món amb la participació del campió Olímpic Jakob Ingebrigtsenmundial.

El 31 de desembre milers de corredors i corredores participaran en la darrera cursa de l’any a Barcelona, la popular Cursa dels Nassos, que enguany arriba a la seva edició número 24.

La competició, que forma part de la Lliga Championchip i està organitzada per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de l’UTE formada per La Sansi i Motorpress, recupera el recorregut tradicional i pla de 10 quilòmetres per la prova popular i el circuit ràpid de 5 quilòmetres de l’elit internacional, el mateix que l’any passat va trencar dos rècords del món.

A la primera prova, que començarà a les 17.15 h hi podran participar un màxim de 10.000 persones. En canvi, la modalitat de 5 quilòmetres començarà a les 19 h i comptarà amb la presència de diferents atletes de primer nivell procedents d’arreu del món.

La sortida i l’arribada serà al c. Selva de Mar (a l’altura de pl. Ramon Calsina) i el recorregut de la cursa serà el següent: Carrer de Selva de Mar, Passeig de Garcia Faria, Passeig Calvell, Rotonda Carrer de la Llacuna (costat mar), Carrer de la Llacuna (costat Llobregat), Carrer de Salvador Espriu, Plaça dels Voluntaris (costat muntanya), Carrer de Salvador Espriu (costat muntanya), Carrer del Dr Aiguader, Plaça de Pau Vila, Pla de Palau, Avinguda del Marquès de l’Argentera (costat mar), Passeig de Picaso, gir de 180º, Passeig de Picaso, Passeig de Circumvalació (costat muntanya), Avinguda Icària, Carrer de la Marina, Carrer de Llull, Carrer de la Llacuna, Avinguda Diagonal (costat mar), Carrer de Selva de Mar.

Un tercer rècord mundial? 

L’últim guanyador i l’última guanyadora de la Cursa dels Nassos: Berihu Aregawi (00:12:49) i Ejgayehu Taye (00:14:19), van trencar el rècord del món de velocitat en una cursa de 5 quilòmetres i ho van fer tant en la categoria masculina, com en la femenina. Actualment, els seus temps continuant considerant-se els millors de la història.

Recentment, l’organització de la Cursa dels Nassos ha confirmat la participació de Jacob Ingebrigsten en la modalitat 5K de la carrera. El noruec, amb només 22 anys, és campió olímpic, europeu i mundial: va fer rècord als Jocs Olímpics de Tòquio als 1.500 metres, enguany ha guanyat les medalles d’or als 1.500 i 5.000 metres de l’Europeu i s’ha convertit en campió del món de 5.000 metres, amb una marca en pista de 00:12:48, i sots campió dels 1.500.

A més, Ingebrigsten no correrà sol, sinó que l’acompanyaran els seus germans, Filip i Henrik, dos atletes de primer nivell amb medalles internacionals. Filip Ingebristen és 4t en campionats d’Europa i acredita 00:03:31 als 1.500 metres i Henrik té una medalla de bronze a un mundial i un títol de campió d’Europa als 1.500 metres.