El Port Olímpic fa un pas més en la configuració del Balcó Gastronòmic, el nou espai de restauració que connectarà la ciutat amb el mar, amb l’adjudicació del 80% de les propostes gastronòmiques que integraran la nova oferta de restauració de la zona.
En total s’hi han presentat quinze propostes, valorades per un jurat format per representants municipals, BSM, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona, el Gremi de Restauració de Barcelona i la Fundació Alícia, entre d’altres.
Les adjudicacions han estat les següents:
- Cuines del món – innovació: Grup Sagardi
- Cuines del món – innovació: Pantea Group
- Gastronomia blava: El Cangrejo Loco
- Cuina flexitariana: Pantea Group
- Cuina catalana: La Fonda del Port Olímpic
- Cuina del Mediterrani: La Barca del Salamanca
- Cuina del mar: La Taberna Gallega de Marcos
- Aperitiu: Platets
- Menú diari: Los Huevos de Colón
El 8 de gener tancaran els restaurants que hi ha oberts actualment. El personal té garantida la continuïtat, independentment de les noves empreses adjudicatàries, i podrà accedir als serveis d’orientació professional de Barcelona Activa i a un pla formatiu complet en diferents àmbits de l’hoteleria i la restauració.
Durant el primer trimestre de l’any s’adjudicaran els dos espais de restauració restants i també s’obrirà el concurs per definir les tres botigues gurmet que completaran l’oferta.
La selecció resultant dotarà el balcó gastronòmic del Port Olímpic d’una oferta culinària diversa i complementària entre si.
El nou eix gastronòmic del litoral barceloní
La construcció del balcó gastronòmic començarà a finals de gener del 2023, i s’hi invertiran 15,9 milions d’euros. El projecte forma part de la gran transformació per reactivar el Port Olímpic que des del 2020 impulsa Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i que inclou tres grans pilars: el sector nàutic, l’economia blava i la restauració.