Sant Martí camina amb Barnatresc per descobrir els barris del Districte de cap a cap

17/01/2023 - 23:13 h

El gener s'obre amb una nova proposta del cicle de caminades Barnatresc, que organitza una nova sortida als barris de Sant Martí que tindrà lloc de manera presencial i també virtual

El diumenge 22 de gener se celebrarà la primera caminada del cicle Barnatresc de l’any. Des del punt de sortida de la pl. de les Glòries Catalanes es podran recórrer els 13,4 km de longitud en 3 hores i mitja, amb sortides entre les 9 h i les 9.30 h i arribada fins a les 13 h. S’ha establert un punt de control al Fòrum.

L’organització compta amb la col·laboració de la Secció Excursionista del Foment Martinenc, que ha previst serveis mèdics i sanitaris al punt de sortida. Cada persona participant haurà de proveir-se de l’aigua i el menjar necessari per a la caminada, per a la qual cal disposar del carnet Barnatresc.

Un recorregut per la història dels barris de Sant Martí

La primera sortida de l’any permetrà gaudir d’una ruta circular sense desnivells significatius, amb origen i arribada a la plaça de les Glòries Catalanes, al costat de la boca de metro de l’estació Glòries (L1) que hi ha al xamfrà de l’av. Meridiana i el c. Àlaba.

Itinerari: Pl. Glòries Catalanes (#), av. Meridiana, c. Castillejos, c. Ribes, pl. André Malreaux (1), av. Vilanova, c. Roger de Flor, pg. Pujades, c. Wellington, av. Icària, c. Marina, pl. Voluntaris Olímpics (2), parc dels Port Olímpic, pg. Marítim Nova Icària, pg. Marítim Bogatell, Façana marítima (3), pg. Marítim de la Mar Bella, platja de Llevant, parc del Camp de la Bota, Fòrum (pl. Leonardo da Vinci) Control de pas i avituallament (4-C), pl. de Llevant, rambla Prim (5), rambla Guipúscoa, c. Agricultura, parc de Sant Martí, Sant Martí de Provençals (6), pl. Ignasi Juliol, c. Fondal de Sant Martí, c. Menorca, ronda Sant Martí, c. Felip II, Pont de Calatrava (7), c. Clot, c. València, c. Enamorats, c. Dos de Maig i pl. Glòries Catalanes (#).
(vegeu la situació dels punts entre parèntesi en el planell de la imatge)

Un cop celebrada la caminada presencial, l’edició virtual es podrà fer entre el 23 de gener i el 5 de febrer. Per poder seguir el recorregut, atesa l’absència de senyalització física caldrà utilitzar l’aplicació mòbil Barnatresc virtual.

Totes dues caminades puntuaran per a l’obtenció de pins, guardó amb el qual es premia la fidelitat dels i les caminants a final d’any. Si es realitzen les dues edicions, només comptarà com a una participació.

Cicle de caminades Barnatresc

El cicle de caminades Barnatresc és un programa anual de caminades no competitives i aptes per a totes les edats que promou una activitat saludable, senzilla, i oberta a tothom. En termes generals, els itineraris són d’una longitud mitjana d’entre 10 i 15 quilòmetres, i se’n realitza una gairebé cada mes.