La Zurich Marató Barcelona torna amb molta més força aquest 2023

27/01/2023 - 12:05 h

El 19 de març se celebra la Zurich Marató Barcelona i, a dos mesos vista, ja hi ha inscrites 12.000 persones. La perspectiva és superar les 15.000 inscripcions.

12.000 corredors i corredores de tot el món ja han decidit que el seu pròxim repte serà la Zurich Marató Barcelona el 19 de març. En aquests moments, a gairebé dos mesos de la prova, les xifres de participació ja han superat les de l’any passat, i en aquest context de recuperació prepandèmica, tot sembla indicar que enguany podrien superar-se les 15.000 inscripcions per a aquesta 44a edició.

A més, pel que fa a la participació internacional, s’estima que la Marató barcelonina per excel·lència recuperi la seva àmplia afluència de corredores i corredores internacionals, enguany, en un 55% del total d’inscripcions. Això certifica que la pandèmia va quedant enrere i que Barcelona és el lloc triat per moltes persones per a viure una experiència inoblidable completant els 42,195 quilòmetres que contempla el recorregut.

El circuit, renovat el 2018 per esdevenir més pla i ràpid, transcorre pel cor d’una ciutat en contínua expansió i coneixement, amb grans mostres de l’arquitectura modernista d’Antoni Gaudí i un gran llegat monumental com les obres del Pla Sardà, el Camp Nou, la Plaça Espanya, l’Arc de Triomf, el Fòrum o el Front Marítim. Igualment, la Zurich Marató Barcelona, és l’única marató a Espanya i una de les úniques tres carreres nacionals (eDreams Mitja Marató Barcelona i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso) que compta amb el segell Gold Label de la IAAF, posicionant-se com a una de les millors proves en el món de l’atletisme d’alt nivell.

Una de les maratons més ràpides d’Europa

El seu clima, la seva cultura, els seus monuments i una llarga tradició atlètica des de fa ja més de 40 anys fan de la capital catalana una ciutat ideal per a córrer una marató. I les marques aconseguides pels i les atletes d’elit en 2022 en aquesta carrera demostren que també és una de les més ràpides per a fer-ho. La marca de Yihunilign Adane (2:05:53), guanyador de la passada edició de la Zurich Marató Barcelona, està entre el TOP-50 internacional dels millors temps en marató en 2022 de World Ahtletics. Per això, l’objectiu d’enguany és rebaixar aquest rècord actual de la prova a 02:04:00h per a continuar estant entre les 10 maratons més ràpides d’Europa i del planeta.

De la mateixa manera, el temps de la vigent guanyadora a Barcelona Meseret Gebre Dekebo (02.23:11), també va entrar dins del Top-100 mundial 2022 en aquesta distància. Unes marques degudes en gran manera al fet que el recorregut de la Zurich Marató Barcelona és un dels més espectaculars del món alhora que ha estat dissenyat per a viure una expèriencia màgica i àgil a parts iguals.