Més de 21.000 corredors i corredores participaran a l’eDreams Mitja Marató de Barcelona

15/02/2023 - 14:03 h

La prova es disputa aquest diumenge 19 de febrer pels principals carrers de Barcelona i de Sant Martí.

Un cop tancades les inscripcions de la cursa, l’organització constata unes xifres de participació similars a les d’abans de la pandèmia. La 33a edició de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona té més de 21.000 corredors i corredores inscrits, amb un 35% de participació estrangera. Més de la meitat de participants d’aquest 2023 són menors de 45 anys.

La prova començarà diumenge 19 de febrer a les 8.30 h al passeig de Pujades, al costat del parc de la Ciutadella. El circuit de la cursa és íntegrament urbà i transcorrerà pel cor i la costa de Barcelona. A Sant Martí, passarà per la Gran Via, la rambla de Prim, l’avinguda Diagonal o l’avinguda del Litoral, entre altres vies. En el següent enllaç, es pot consultar el detall del recorregut i les afectacions a la mobilitat:

Afectacions de mobilitat a l’eDreams Mitja Marató de Barcelona

El 2022, la Mitja barcelonina va compartir amb la Mitja Marató de València el protagonisme de ser la mitja marató més ràpida d’Espanya i una de les més veloces del món, gràcies a un circuit ràpid i monumental, a parts iguals. A més, des de 2018, la prova de Barcelona és l’única mitja marató a Espanya que compta amb el segell Gold Label de la IAAF i una de les quatre que hi ha a Europa.

Un altre dels grans al·licients del pròxim 19 de febrer és el llistat d’atletes d’elit amb noms destacables, començant pel vigent campió de la carrera, Haftu Teklu, que intentarà aconseguir la seva tercera victòria consecutiva. Els seus oponents més ferms seran el seu compatriota Birhanu Legese i l’holandès Adbi Nageeye. Les favorites en el quadre femení de l’elit són la keniana Joyciline Jepkosgei i l’etíop Genzebe Dibaba.