Una Feria de Abril segura

21/04/2023 - 12:45 h

La Guàrdia Urbana activa un dispositiu especial i es reforcen els serveis de transport públic.

La Guàrdia Urbana de Barcelona vetlla perquè la 50a Feria de Abril de Catalunya es desenvolupi correctament i vigila per evitar les conductes incíviques, la venda ambulant no autoritzada i altres comportaments que puguin alterar la utilització normal dels espais públics. També s’hi efectuen controls d’alcoholèmia i de drogues.

A més, destina vigilància dinàmica a la prevenció de violències sexuals, tant als voltants de la fira com als itineraris recomanats fins al transport públic. A l’interior del recinte hi haurà un punt lila per a la prevenció i l’atenció a les violències masclistes i LGTBI-fòbiques. El personal destinat al punt lila podrà activar, en cas necessari, el protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci.

Reforç del transport públic

Es reforçarà el servei de metro, sobretot l’L4, així com el servei d’autobusos de les línies amb itinerari proper al Fòrum en els horaris coincidents amb la fira, especialment durant el cap de setmana. A més, el TramBesòs incrementarà la freqüència de pas de la línia T4 i adoptarà mesures especials de seguretat en les estacions pròximes.

Pel que fa al servei de taxi, hi haurà parades al passeig del Taulat, 262, i al mateix passeig, al costat de la plaça de Llevant (al costat de mar).

D’altra banda, es prohibeix l’estacionament de vehicles (incloent-hi les motos a la vorera), de les 18.00 hores del 21 d’abril a les 24.00 hores de l’1 de maig, a l’avinguda Litoral (calçada de mar), entre el carrer de Josep Pla i el carrer de Neus Bouza Gil (moll de la Vela). En aquest tram de carrer, en canvi, sí que es permetrà als vehicles privats parar-se perquè baixin les persones ocupants. La zona habilitada per a persones amb diversitat funcional estarà ubicada entre la plaça de Llevant i el carrer de Josep Pla.

Les motos podran estacionar a la zona senyalitzada amb marques viàries a l’espai interior de l’avinguda d’Eduard Maristany, passat l’edifici de Telefònica.