El Dia de Ceuta, a Barcelona, se celebra a Sant Martí

01/08/2023 - 18:28 h

La Casa de Ceuta proposa una nova celebració de la Diada, que tindrà lloc al Centre Cívic del Besòs i el Maresme amb una conferència a la sala d'actes i la inauguració d'una exposició fotogràfica a l'espai expositiu

Els espais principals del Centre Cívic del Besòs i el Maresme seran l’escenari, dimarts 5 de setembre, de la celebració del Dia de la Ciutat Autònoma de Ceuta a Barcelona. Amb la presència del president de la Casa de Ceuta a Barcelona, Rafael Corral, i de regidor del Districte, David Escudé, l’acte començarà a les 19 h.

Enguany, la celebració estarà protagonitzada pel Sr. Luis Miguel Guerra, especialista d’història contemporània, que pronunciarà la conferència titulada Ceuta el paso del Estrecho: una historia de civilización occidental. En finalitzar, es procedirà a la inauguració de l’exposició Ceuta en imágenes,  basada en les imatges que Miguel Muñoz ha capturat en els darrers anys, i que es podrà visitar en els dies següents en el mateix espai.

De Ceuta a Barcelona

El professor Luis Miguel Guerra (Barcelona, 1963) és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Máster en Història contemporània d’Espanya per la UNED i en Comunicació política por la Universitat Autònoma de Barcelona, és autor de diverses novel·les històriques, entre les quals La peste negraLa ruta perdidaAnnual, i El nieto de los rojos. Una historia de la Segunda República española.

De la seva banda, el Sr. Miguel Muñoz Martos (Càceres) com a fotògraf per afició ha recollit al llarg dels anys un imaginari fotogràfic de la ciutat autònoma amb la qual es pot recórrer la història contemporània de la ciutat des de l’any 1982, quan hi va arribar per primera vegada i on resideix des del 1988. És administrador del web conoceceuta.com, espai des d’on difon al món la cultura, la historia i les tradicions de Ceuta. Va obtenir el  nomenament de “Caballa del Año” por la Casa de Ceuta en Barcelona el 2003.

Una entitat amb història

La Casa de Ceuta a Barcelona, que es va fundar l’any 1966, actualment té seu en un espai cedit per l’Ajuntament de Barcelona a la plaça de Mare Nazaria March, al barri del Besòs i el Maresme. L’entitat gestiona el blog Crónicas de Ceuta en Barcelona, a través del qual genera un vincle d’interès continuat entre les ciutats de Barcelona i Ceuta.