Sant Martí, escenari de la primera etapa de La Vuelta 23

24/08/2023 - 12:31 h

Aquest dissabte, el veïnat podrà gaudir de ben a prop l'esperada prova ciclista, un dels esdeveniments esportius més esperats de l’any.

Aquest cap de setmana Barcelona celebra l’inici de La Vuelta 23, una de les competicions ciclistes més prestigioses del món. S’hi duen a terme dues etapes: la primera serà el dissabte 26, amb una contrarellotge per equips per la ciutat i, la segona, el diumenge 27, amb l’arribada de la segona etapa a l’Estadi Olímpic. Una oportunitat única per gaudir d’un gran esdeveniment esportiu.

Dissabte 26, una contrarellotge per equips com a primera etapa
L’emocionant primera etapa recorreran diverses zones emblemàtiques de la ciutat al llarg de 14,6 km. La prova començarà a les 19 h, i des de les 16 h es podran veure els entrenaments oficials dels equips.
Recorregut: Platja del Somorrostro, Marina, pl. Voluntaris Olímpics, Marina, Ramon Turró, Sardenya, Pujades, pg. Pujades, pg. Lluís Companys, pg. Sant Joan, Casp, Lepant, Sancho de Ávila, Badajoz, Diagonal, Cristóbal de Moura, Bac de Roda, rbla. Guipúscoa, Aragó, Lepant, Mallorca, Roger de Llúria, Rosselló, pg. Gràcia, Aragó, Tarragona, pl. Espanya, av. Reina Maria Cristina.

Diumenge 27, l’arribada de la segona etapa a l’Estadi Olímpic
La festa ciclista continuarà amb una segona etapa en què predominarà la velocitat i que començarà a Mataró a les 12 h per culminar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys pels volts de les 17 h.
Recorregut: Gran Via de les Corts Catalanes, pl. Espanya, av. Reina Maria Cristina, av. Francesc Ferrer i Guàrdia, Polvorí, Túnel de la Foixarda, camí de la Foixarda, av. Montanyans, mirador del Palau Nacional, pg. Santa Madrona, av. Miramar, Torreforta, ctra. Montjuïc, Castell, pg. Migdia, Foc, Jocs del 92, i av. Estadi.

Oficina permanent de La Vuelta al CEM La Mar Bella

En motiu de la prova ciclista s’ha ubicat una oficina al Complex Esportiu Municipal La Mar Bella, (av. Litoral, 86-96). Actuarà com a centre d’acreditacions i serà un punt de pas obligatori per a tots els i les participants de l’esdeveniment esportiu: des de corredors fins a mitjans de comunicació, passant per companyies patrocinadores i empreses proveïdores. Es preveu que prop de 4.000 persones visitin aquesta instal·lació al llarg de l’esdeveniment.

L’inici de La Vuelta a Barcelona: un fet històric

Serà la segona vegada que Barcelona aculli una sortida oficial. La primera va ser el 1962 i, 50 anys més tard, el 2012, va viure’s l’últim pas de La Vuelta per la ciutat: una etapa amb sortida a Andorra i meta a Montjuïc on va impulsar-se el belga Philippe Gilbert.

El pas de La Vuelta per Barcelona és un impuls més en la projecció internacional de la ciutat com a un dels referents entre totes les capitals esportives mundials, així com a seu amfitriona de grans esdeveniments de repercussió internacional.

Després de la sortida oficial de Barcelona l’escamot arribarà a Madrid el 17 de setembre després de 21 etapes i més de 3.000 quilòmetres per un recorregut que es revelarà al complet durant els propers mesos.