El programa d’art contemporani Temporals torna a La Farinera

11/01/2024 - 14:48 h

El Centre Cultural acull les exposicions “Fem festa – Més enllà de la tradició”, al gener i febrer i “The Opposite Sea” als mesos de març i abril.

El programa Temporals, que arriba a la tercera edició, té com a objectiu crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania sobre el futur de la humanitat. El Centre Cultural La Farinera del Clot exposa a partir del 12 de gener la primera de les dues noves propostes d’arts visuals que acollirà durant el 2024.

“Fem festa – Més enllà de la tradició”
Del 12 de gener al 24 de febrer

Les obres d’Eladio Aguilera, Natalia Carminati, Santiago Colorado Castaño i Daniel González qüestionen el sentit i les formes de socialització que generen les diferents celebracions populars. Festejar i celebrar ha estat una necessitat humana des de temps ancestrals, una forma de generar espais comuns d’intercanvi que ens connecten amb infinits relats de múltiples cultures i geografies. Els artistes tracten aquest concepte des de diverses perspectives: com a símbol de llibertat i felicitat, com a producte de les transformacions tecnològiques i com a petjada de la imposició colonialista.
Comissari: Marco Tondello

La mostra es complementa amb un seguit d’activitats i experiències on la participació de col·lectius i ciutadania és imprescindible:

No problem disco Building amb Daniel González
Dimecres 10 de gener, a les 19 h

Inauguració i banquet colonial de Natalia Carminati, amb visita comentada
Divendres 12 de gener, a les 19 h

Dansa Festejando el coxo amb Santiago Colorado. Música reguetón i clubbing i altres formes de creació en dansa en la conjunció del cos. Creació d’una coreografia col·lectiva des de la improvisació
Divendres 19 de gener, a les 18 h

“The Opposite Sea”
Del 14 de març al 27 d’abril

L’artista, Fabrizio Contarino, convida a qüestionar la mirada que es té del mar Mediterrani que pot ser sinònim de contemplació, llibertat i gaudi, però també de lloc de trànsit, fronteres i conflicte. Presenta una instal·lació hipnòtica construïda a partir de la repetició d’imatges del mar que ens endinsa en els moviments de les seves aigües i ens arrossega a la deriva confrontant-nos amb la pregunta: què significa el lloc oposat al mar? I si existeix, com podríem habitar-lo?
Inauguració: dijous 14 de març, a les 19 h

El programa Temporals es complementa a Barcelona amb cinc projectes expositius més que es poden veure durant el 2024 a diversos centres cívics de la ciutat.