El dragatge de sorra de la bocana del Port Olímpic contribuirà a millorar l'estat de les platges

29/05/2024 - 14:41 h

Les tasques de dragatge a la bocana del Port Olímpic duraran uns 15 dies i permetran millorar el dèficit sedimentari de les platges de Sant Sebastià, la Barceloneta i Nova Icària causat per l’onatge i els temporals.

El Port Olímpic ja iniciat aquesta setmana les tasques de dragatge a la seva bocana fet que permetrà retirar 17.000 m3 de sorra del fons marí. Es tracta d’una tasca necessària per corregir l’acumulació de sorra que es produeix periòdicament a causa de diferents factors, com l’onatge o els temporals.

El dragatge contribuirà de forma decisiva a la recuperació d’algunes de les platges del litoral barceloní, ja que bona part de la sorra retirada es destinarà a les platges de Sant Sebastià, la Barceloneta i Nova Icària les quals podran recuperar part de la sorra perduda.

L’abocament i distribució de la sorra es farà a través d’una canonada i amb transport terrestre. Els treballs tindran una durada d’entre 10 i 15 dies, en funció de les condicions meteorològiques, i compten amb un pressupost de 441.308,85 euros.

Aquestes tasques coincideixen amb la fase final del procés de transformació del Port Olímpic, que comportarà un impuls de l’activitat nàutica amb la celebració de regates popular i grans esdeveniments com la Copa Amèrica de Vela, que suposaran un increment en el pas d’embarcacions per la instal·lació.