La secció infantil femenina del Handbol Poblenou, campiona de Catalunya

30/05/2024 - 11:46 h

Les jugadores de l'equip van ser rebudes a la Seu del Districte per celebrar la fita aconseguida, un preàmbul de la competició espanyola que disputaran a Roquetas de Mar

La seu del Districte de Sant Martí va acollir el passat dilluns un acte institucional de recepció de l’Infantil Femení A del club Handbol Poblenou arrel del d’haver aconseguit ser campiones de Catalunya. Es tracta de la primera vegada en la història del club que un equip aconsegueix una fita esportiva d’aquest nivell.

L’acte es va celebrar a la sala d’actes de la seu on el regidor del Districte de Sant Martí i d’Esports, David Escudé, va pronunciar unes paraules d’enhorabona, així com l’entrenador del primer equip, Lluc Borràs. A posteriori, es va dur a terme una sessió de fotografies amb els trofeus.

Actualmentm les jugadores de l’equip són Cira Bruguera, Emma Vergés, Ivet Bruguera, Erin Sánchez, Martina Trullolls, Isabel Pe, Aina Juncà, Martina Raso, Gaby Longan, Paula Rodríguez, Mariona Casañas, Júlia Darwich, Laia Valls, Melina Wittard, Sophie Huerta, Nora Iglesias, Cloe González, Kira Buján i Fiona Buján. El cos tècnic està format per Lluc Borràs, Dídac Botey i Lucía Pérez.

Una temporada d’èxit

La fita esportiva, especialment remarcable en una secció que es va formar fa només quatre anys, s’ha aconseguit gràcies a l’esforç, treball i constància de totes les persones implicades que han treballat plegades per l’aprenentatge i la formació amb valors a través de l’esport.

A l’abril, la secció es va situar en el Top 6 de Catalunya i es va classificar per a la fase de sectors del Campionat d’Espanya. Ho va fer matemàticament en la jornada 12 de la Fase Final del Grup A de Lliga Catalana infantil femenina, i a més, per la puntuació aconseguida va accedir directament al Top 4 de la categoria infantil. El torneig classificatori va tenir lloc els dies 27 i 28 d’abril a Sant Vicenç dels Horts.

Campiones de la Lliga Catalana Infantil Femenina,
van accedir al torneig infantil espanyol
en guanyar la semifinal contra el Club Sant Vicenç dels Horts
i la final contra el Club Handbol Ascó

A principis de maig es va conèixer la seu de territori estatal de la fase del sector. La fase final es disputarà del 29 de maig al 2 de juny a Roquetas de Mar, a Almeria, segons el sorteig dut a terme per la Real Federación Española de Balonmano.

L’impuls de l’esport femení

L’aposta per la línia femenina del club es va iniciar en la temporada 2020-2021 de la mà d’Eric Bosser i Pol Dirvanauskas, amb jugadores nascudes entre els anys 2010 i 2011 en la categoria d’Aleví, coincidint juntament amb l’adhesió del club al Pla d’Igualtat de la Federació Catalana d’Handbol.

La història del club es remunta l’any 1999 fent realitat una idea ambiciosa: la creació d’un club d’handbol al Poblenou. Actualment es dona continuïtat al projecte amb la voluntat que continuï creixent amb ganes de ser referent a nivell de ciutat, autonòmic i estatal.