25è aniversari de Martinet Solidari

03/06/2024 - 18:15 h

Coincidint amb la Festa Major del Besòs i el Maresme, l’escola d’educació celebra divendres, 14 de juny, un dinar popular amb música als jardins de Maria Pi i Ferrer.

Martinet Solidari és una entitat del Besòs i el Maresme creada el 1999 per donar resposta a les necessitats educatives de la població jove i adulta de l’entorn. L’associació, a través del seu projecte d’Escola Popular d’Educació Contínua, treballa pel desenvolupament personal i social del veïnat a través de l’acció educativa i comunitària.

Per celebrar els 25 anys de feina al barri i coincidint amb la Festa Major del Besòs i el Maresme, Martinet Solidari organitza un dinar popular amb música:

Divendres, 14 de juny
De 13 a 16 h
Jardins Maria Pi i Ferrer

L’esdeveniment també comptarà amb la col·laboració de l’associació Ça Kanam.

En el projecte de l’Escola Popular d’Educació Contínua, Martinet Solidari adopta una metodologia basada en les perspectives de gènere i intercultural, treballant de manera transversal valors de convivència, ciutadania activa i educació per a la democràcia. Entre alguns dels projectes educatius que té en actiu, destaquen el projecte Annissa per a l’ensenyament de les llengües catalana i castellana entre les dones migrants, el projecte Ubuntu per reduir l’escletxa digital o el projecte Universitat al barri, que acosta la formació acadèmica a les persones participants.

A més dels projectes educatius, Martinet Solidari també duu a terme altres activitats culturals i socials per poder atendre els diferents interessos i necessitats del veïnat. Per aconseguir desenvolupar els diferents objectius, l’entitat treballa en coordinació amb la resta de serveis que fan seguiment i suport al veïnat en l’àmbit laboral, assistencial o formatiu. Per aquest motiu, manté una estreta relació amb les associacions de veïns i veïnes del barri, els equipaments municipals, els serveis socials, els serveis sociolaborals com Barcelona Activa i amb altres agents de l’entorn. També ha fet col·laboracions amb universitats com la UB o la UPC.