Les Festes Majors del Besòs i el Maresme, de la Palmera i de la Pau, a l’agenda de Sant Martí

11/06/2024 - 13:59 h

La Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert acull dimecres, 19 de juny, l’acte de lliurament del 9è Premi Jove de Còmic Sant Martí.

Aquest cap de setmana, se celebra al barri de la Verneda i la Pau la Festa Major de la Pau (del 14 al 16 de juny). Totes les activitats tindran lloc a la plaça de la Pau, a excepció del concert d’havaneres (rbla. Prim amb c. Andrade) i de l’acte final de festa a càrrec de Foks de l’Avern (rbla. Prim amb Gran Via) de diumenge 16.

El concert d’havaneres també forma part del programa de la Festa Major de la Palmera i l’acte de Foks de l’Avern també posarà fi a la Festa Major del Besòs i el Maresme. Durant el cap de setmana, el veïnat del Besòs i el Maresme podrà gaudir de les matinades i trobada gegantera, amb trabucada i cercavila, i de dues jornades de portes obertes al Museu de Ciències Naturals, entre altres activitats.

El 9è Premi Jove Còmic de Còmic Sant Martí per la prevenció i erradicació de les violències masclistes arriba a la recta final amb l’acte de lliurament dels guardons, dimecres 19 a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert. L’acte serà conduït per la companyia teatral Impro Barcelona, garantint diversió i moltes rialles entre el públic assistent.

L’edició de primavera del cicle Sant Martí en femení celebra dissabte, 15 de juny, el darrer dels itineraris programats: “Herstory, quan elles prenen la veu”. Es tracta d’un passeig pel Poblenou i Provençals que rescata la història silenciada de les dones a través d’escenes representades per diferents personatges. Activitat gratuïta amb reserva de plaça.

En el marc del programa Juguem a les places, els equipaments infantils de Sant Martí ofereixen aquesta setmana dues activitats de lleure a l’aire lliure: gimcana amb joc lliure per a infants de 7 a 11 anys al parc del Fòrum (divendres 14) i jocs tradicionals per a infants de 4 a 10 anys al parc del Centre del Poblenou (dimecres 19).

Fins al 28 de juny, Barcelona continua sent l’epicentre de l’arquitectura amb motiu de les Setmanes d’Arquitectura 2024. A Sant Martí, aquesta setmana destaquem la visita a una casa passiva (divendres 14), el taller “La ciutat de les ombres” que es desenvoluparà a Can Jaumandreu (dilluns 17 i dimecres 19), la presentació dels projectes dels estudiants de l’IAAC (els dies 17, 18 i 19) i la xerrada “Escalant la rehabilitació: salt a la rehabilitació massiva” que se celebrarà a Ca l’Alier (17 i 18 de juny).

En l’àmbit institucional, dijous, 20 de juny, tindran lloc les Comissions Consultives de Govern a la seu del Districte, a partir de les 17.30 h.

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @pere_indibil: l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Alier, al Poblenou, és ara la seu de la Fundació BIT Habitat.

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del Districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.