Revetlles i fogueres per celebrar Sant Joan a Sant Martí

19/06/2024 - 11:33 h

Tant els Bombers com la Guàrdia Urbana establiran un dispositiu municipal especial durant la nit per prevenir incidències i, durant la matinada, els equips de neteja deixaran les platges a punt per al bany.

Els carrers dels barris del districte s’il·luminaran la nit del 23 de juny per celebrar la festivitat de Sant Joan. Les entitats han organitzat una desena de revetlles i quatre fogueres per gaudir de la nit més màgica de l’any.

Sant Joan a Sant Martí – Programa 2024

Uns dies abans, els Casals de Persones Grans de Sant Martí celebraran també la revetlla amb festes on no faltarà la coca durant el berenar o sopar ni la música en directe perquè les persones usuàries puguin ballar fins a la nit.

Les entitats de cultura popular del districte seran les encarregades de preparar i encendre les  quatre fogueres previstes a diferents barris de Sant Martí: el Clot (Castellers de Barcelona), el Camp de l’Arpa (Diables del Clot), el Poblenou (Colla del Drac Poble Nou) i Sant Martí de Provençals (Diables de la Verneda i Guspires de Sant Martí). A més de les fogueres, els carrers del districte acolliran també fins a una desena de revetlles organitzades per les entitats del territori per gaudir de la nit més màgica de l’any: sopars de carmanyola i música festiva amb ball per a tot el veïnat.

Tampoc faltaran els petards. Al districte, s’han habilitat diferents punts de venda de pirotècnia perquè grans i petits/es puguin triar els productes favorits: bombetes, bengales, volcanets, voladors, coets, etc.

Com és habitual, tant els Bombers com la Guàrdia Urbana establiran un dispositiu municipal especial durant la nit de Sant Joan per prevenir incidències. Els serveis de neteja municipals desplegaran a les platges de Barcelona un dispositiu extraordinari per minimitzar els efectes de la revetlla i deixar les platges preparades per al bany durant el festiu del 24 de juny.