En record a la cartera més estimada de Provençals de Poblenou

21/06/2024 - 00:07 h

La plaça de Dolors Vives és l'escenari que el veïnat de Provençals del Poblenou ha escollit per retre homenatge a la Núria Fernández Levy, la cartera que va fer de la seva professió una eina de cohesió social

El veïnat de Provençals del Poblenou, liderat per l’Assoc. Amics de la Gran Via, ha retut un molt sentit homenatge a la Núria Fernández Levy, la cartera que va donar servei al barri durant tota la seva vida laboral establint-hi uns lligams emocionals intensos amb totes les persones que hi va tractar.

Nascuda el 1968, la Núria Fernández va accedir al cos de Correus quan encara no tenia 20 anys, i fins al moment de la seva mort, el 2015, va exercir al Districte 20 de Correus, que comprén l’àmbit que s’estén de Bac de Roda a Cantàbria entre la Gran Via i el carrer Perú. El servei que va donar la Núria superava amb escreix l’encàrrec estricte de la seva feina, i al llarg de tants anys es va convertir en tota una institució molt estimada per tot el veïnat, que des del mateix moment de la seva defunció va expressar la voluntat d’implantar un memorial al barri en el seu record.

La Núria va desenvolupar la seva feina amb
una passió que desbordava l’encàrrec professional,
establint intensos vincles personals amb tothom que va tractar

L’acte d’homenatge, que va aplegar una molt concorreguda representació veïnal, va tenir lloc dimecres 19 de juny a la plaça Dolors Vives. S’hi va descobrir una placa en el seu record que se situa a la cruïlla de Selva de Mar amb la Gran Via, el xamfrà on hi ha la bústia que ella atenia. La placa és als peus d’una olivera, just al davant d’aquesta bústia.

Conduït pel conseller tècnic del Districte, Nil López, hi van intervenir el senyor Antonio Gallardo en nom del veïnat i la senyora Carmen Pérez en nom de les companyes de Correus, acompanyada de Rosa Pérez, directora de Correus a Catalunya. La descoberta pròpiament dita va ser a càrrec del senyor Francisco Grau i de la senyora Rosa Maria Fernández, marit i germana de la Núria respectivament.