La nova configuració de les places del carrer del Freser, a anàlisi

26/06/2024 - 10:26 h

Al juliol es duran a terme diferents trobades veïnals per recollir les opinions i propostes del veïnat respecte a l'avantprojecte d'urbanització del tram comprès entre Dos de Maig i Rogent

El Districte de Sant Martí promou un procés de participació ciutadana per acompanyar la redacció del projecte executiu de la reurbanització de les places de les Heroïnes de Girona i de Sant Josep de Calassanç, situades als extrems del tram del carrer del Freser comprès entre els carrers Dos de Maig i Rogent.

LES TROBADES PARTICIPATIVES (*)
Dilluns 8/07 (21 h), marxa exploratòria amb perspectiva de gènere
Dimarts 9/07 (18 h), taller obert sobre la pl. Heroïnes de Girona
Dilluns 15/07 (18 h), passejada oberta
Dimecres 17/07 (18 h), taller obert sobre la pl. Sant Josep de Calassanç
(*) Els detalls de cada trobada, fent clic a cada data

La participació als tallers és lliure, i a la marxa i la passejada cal inscripció prèvia. A l’espai Decidim. Barcelona (vegeu el quadre “més informació”) es pot obtenir la informació complerta de tot el procediment, i se’n pot fer el seguiment a mesura que vagi avançant.

Participació oberta, barri compartit

Recentment, aquest tram del carrer Freser ja ha estat objecte d’una intervenció per a la incorporació d’un carril bici, i un cop feta aquesta actuació en la faceta de la Mobilitat, s’aborda una nova fase en l’àmbit de l’urbanisme.

L’objectiu és millorar la qualitat urbana d’aquest tram
per incrementar-ne el benestar i la compatibilitat
entre els diferents usos socials i veïnals
de què són escenari aquests espais públics del Camp de l’Arpa del Clot

El procés participatiu vol obtenir informació sobre els objectius i les demandes del veïnat en aspectes com:
-l’accessibilitat,
-la perspectiva de gènere,
-la convivència col·lectiva,
-la biodiversitat,
-la conservació de la memòria,
-el lleure infantil,
entre qualsevol d’altre que permeti a l’equip redactor del projecte executiu d’incorporar tot allò que sigui necessari, possible i convenient per fer-ne uns espais hàbils i habilitats per al màxim de persones dels entorns.

L’informe resultant del procés participatiu serà presentat públicament o bé en la propera sessió del Consell de Barri del Clot i el Camp de l’Arpa, o bé en una sessió monogràfica expressa a l’entorn d’aquella data que s’anunciarà convenientment.