Aquest juliol, cinema d’estiu a diversos espais a l’aire lliure de Sant Martí

26/06/2024 - 17:25 h

El parc del Centre del Poblenou, l’exterior de Can Ricart i la plaça de Can Robacols són les ubicacions escollides per tres entitats del Poblenou, Provençals i el Clot per celebrar-hi diverses sessions de cinema a la fresca durant la primera quinzena del mes.

L’ACS Bac de Roda torna al parc del Centre del Poblenou per oferir una nova edició de les Nits de Pel·lícula, en col·laboració amb l’Eix Comercial Poblenou:

Robot Dreams
Dissabte, 6 de juliol, 22.00 h
Premi Gaudí i Premi Goya al millor film d’animació 2024. Apta per a tots els públics.

Cinema Paradiso
Dissabte, 13 de juliol, 22.00 h
Premi Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, Globus d’Or a la millor pel·lícula estrangera i Premi Especial del Jurat en el Festival de Cannes del 1989.

A totes dues sessions, hi haurà zona de cadires i servei de bar. Com a novetat, la sessió de dissabte 13 ofereix la possibilitat de participar en un sopar de carmanyola al parc abans de la projecció del film (a les 21 h). Els tiquets del sopar es poden reservar a partir de l’1 de juliol (i fins al 12 de juliol) al Casal de Barri Bac de Roda – Poblenou. El preu és de 3 € i inclou la taula i la cadira. L’accés a les projeccions de les pel·lícules (sense sopar) és gratuït.

També al barri de Provençals del Poblenou, l’entitat Els Fumats organitza tres sessions de cinema a l’aire lliure, amb la col·laboració de la Taula Eix Pere IV. Els films són documentals i es projecten a l’exterior del recinte fabril de Can Ricart:

Pastores en resistencia
Dimarts, 2 de juliol, a les 21. 00 h
De Paula Escribano

Warmi Pachakutik – Tiempo de mujeres
Dimarts, 9 de juliol, a les 21.45 h
De Frida Muenala (Rupai producciones)
*Nova ubicació: c. Pallars, 140

Miguel Esteban Cano – Soñar y despertar de un artista
Dimarts, 16 de juliol, a les 21.45 h
De Robert Esteban Schaüble

En totes les sessions, abans de la projecció dels films, hi haurà una presentació dels documentals (a les 20.00 h). L’entrada és gratuïta.

A la plaça de Can Robacols, al barri del Camp de l’Arpa del Clot, també se celebren tres sessions de cinema a la fresca, organitzades per l’Assoc. Dinamització Cultural Zitzania:

City for Sale
4 de juliol, a les 21.00 h
Documental que ens submergeix en la vida de quatre famílies barcelonines per ensenyar-nos com el turisme de masses està aniquilant l’essència i la bellesa de la ciutat.

Els buits
11 de juliol, a les 21.00 h
Amb 17 anys, Mariona va ser detinguda i internada en un correccional del Patronat de Protecció a la Dona, institució dedicada a ‘regenerar dones caigudes’ durant el franquisme i els primers anys de la democràcia. El 2023, ella i la seva filla intenten recompondre les peces i els buits d’aquesta història.
Amb la presència de les creadores del documental

Industria de fronteras
Dijous 18, a les 21.00 h
Assaig visual sobre la relació entre la indústria militar, l’amplificació de les guerres i la migració de poblacions senceres, i el creixement de les tecnologies de control i vigilància incorporades a les fronteres de la Unió Europea.
Projecció del curtmetratge, presentat per la directora, i debat posterior sobre les migracions i les fronteres.

Aquestes trobades de cinema d’estiu se sumen al cicle Pantalla Barcelona que té lloc els dimarts, del 25 de juny al 16 de juliol, a l’exterior de l’Auditori de Sant Martí; i al 26è Festival de Curtmetratges i Animació de Barcelona Mecal, que se celebra al Museu Can Framis i a l’espai cultural Mecal Factory, del 27 de juny al 7 de juliol. L’accés a tots dos esdeveniments cinematogràfics és gratuït.