Una vintena d’obres de millora en escoles i instituts de Sant Martí

25/07/2024 - 10:17 h

Entre les obres que es desenvolupen a l'estiu per prerarar els centres escolars, enguany destaca la construcció de la seu definitiva de l’escola Auditori, un centre de tecnologia modular

El Consorci d’Educació de Barcelona aprofita l’aturada lectiva d’estiu per dur a terme les obres que requereixen els equipaments educatius de la ciutat. De les 95 actuacions que es fan enguany, 83 tenen lloc durant l’estiu (vegeu l’espai “adjunts”).

Aquestes actuacions permeten fomentar una oferta educativa de proximitat que doni resposta a les necessitats de cada zona i que promogui l’equivalència entre centres i la continuïtat educativa. Quan s’acabin els treballs quedaran definides les bases del mapa escolar de la ciutat.

ACTUACIONS PREVISTES ALS BARRIS DE SANT MARTÍ

  • Escola Prim i Escola Auditori: noves construccions i grans actuacions.
  • Institut de Tècniques Audiovisuals i de l’Espectacle: adequació d’equipaments d’ensenyaments de formació professional.
  • Centre de Formació de Persones Adultes del Besòs: construcció i obres en centres de formació d’adults i escoles oficials d’idiomes.
  • Institut Joncar, escola La Flor de Maig, institut Joan d’Àustria, institut Icària i escola L’Arc de Sant Martí: millores sistèmiques als espais escolars (accessibilitat, seguretat, ampliacions, mobiliari nou i renovació de sales).
  • Escola Bac de Roda i escola Joaquim Ruyra: transformem els patis.
  • Centre d’Educació Especial Concha Espina i llar d’infants El Vuit: Climatització amb instal·lació d’equips d’aire condicionat (a més de les obres als equipaments de la 1a fase del pla Clima Escola Barcelona).

Aquestes obres s’inclouen en un paquet de 95 mesures per a l’any 2024, que disposen d’una inversió de 62.326.354 euros, dels quals, 42.868.715 euros provenen de l’Ajuntament de Barcelona i 19.457.639 de la Generalitat de Catalunya.

Des del curs 2016-2017 s’han creat nou escoles, set instituts i catorze instituts escola, i s’han incorporat vuit centres concertats a la xarxa pública. A més, set escoles i quatre instituts han incrementat una línia estructural.