Tradició i alegria a la Festa Major del Poblenou!

03/09/2024 - 12:37 h

Del 6 al 15 de setembre, la festa gran del Poblenou omplirà els carrers i places del barri de concerts, sopars comunitaris i molta cultura popular.

La Festa Major del Poblenou és una realitat, un cop més, gràcies a la implicació d’una cinquantena d’entitats del barri, coordinades per la Coordinadora d’Entitats del Poblenou, que durant mesos s’han organitzat per preparar prop de 370 activitats amb l’objectiu de dur la festa i la diversió a cada racó del barri. La cultura popular, els àpats veïnals i la música en seran protagonistes, però també hi haurà espai per a mercats de carrer, balls populars, xerrades, exposicions, teatre, concursos, rutes històriques, activitats esportives i un munt de tallers i animacions per a la canalla.

Festa Major del Poblenou – Programa 2024
(disponible per descarregar a l’apartat Adjunts)

El pregó, programat per dissabte 7 a la tarda, estarà a càrrec del Club Natació Poblenou que enguany celebra el seu 100è aniversari. L’acte anirà precedit d’una demostració castellera de la Colla Jove de Barcelona i d’una cercavila. Divendres 6, s’inaugurarà al Centre Cívic Can Felipa una exposició dedicada al centenari del club. Diumenge 8, el barri es despertarà amb les matinades, moment en què gralles i tabals recorreran els carrers del Poblenou per animar al veïnat a sumar-se a la festa. A les 11.00 h, tindrà lloc la diada castellera a la rodona de la rambla del Poblenou amb el carrer Joncar a càrrec de la Jove de Barcelona i altres colles convidades.

El segon cap de setmana de festa gran arrencarà dissabte 14 amb una botifarrada popular al c. Galceran Marquet. Destaca la cercavila infantil que, a partir de les 11.00 h, recorrerà els carrers acompanyada d’imatgeria festiva i música. A la tarda, arribarà un dels actes més esperats i significatius de la Festa Major: el correfoc, a càrrec de la Colla del Drac Poble Nou i per la Colla de Diables del Poblenou.

Diumenge 15 de setembre, últim dia de Festa Major, la cultura popular en serà protagonista amb la 18a Trobada de Gegants del Poblenou a Can Saladrigas, protagonitzada per l’Assoc. de Geganters, Grallers i Portadors de Cabuts del barri. Anirà seguida de la cercavila de gegants i de la ballada de gegants. Al vespre, una cercavila de les figures d’imatgeria festiva del barri amb música i un castell de focs d’artifici posaran punt final a la Festa Major del Poblenou d’aquest 2024.

Per aconseguir una Festa Major lliure de violències masclistes, la Coordinadora d’Entitats del Poblenou instal·la un Punt Lila a la cruïlla dels carrers Marià Aguiló amb Joncar els dies 6, 7, 10, 13 i 14 de setembre, de 23.30 a 3.30 h.

El cartell de la Festa Major d’enguany és obra de la dissenyadora gràfica Anna Font Rubio que ha guanyat per segon any consecutiu el concurs convocat per la Coordinadora d’Entitats del Poblenou.