L’Audiència Pública del 18 de setembre combinarà el format per videoconferència i el presencial, de manera que la ciutadania podrà escollir de quina manera vol participar-hi. La sessió se celebrarà a la sala d’actes de la Seu del Districte de Sant Martí, a les 17.30 h.
Les persones que vulguin exposar les seves consideracions a l’equip de govern, ho podran fer registrant la seva petició a través del següent formulari:
Formulari de participació en l’Audiència Pública de Sant Martí
Aquest enllaç estarà disponible fins al dimarts, 17 de setembre, a les 17.30 h. Per emplenar-lo, és preferible disposar d’un perfil al web Decidim Barcelona (vegeu com obtenir-lo a l’espai “Més informació”).
Participació per videoconferència
Les persones que emplenin el formulari rebran l’enllaç de connexió per correu electrònic el mateix dia de la sessió (abans de les 14 h) i hauran de connectar-s’hi a l’hora inicial per fer les seves comprovacions tècniques oportunes.
Participació presencial
Les persones que hagin consignat la voluntat de ser-hi presents, rebran la confirmació d’accés a la sala d’actes, cosa que tindrà lloc per correu-e el mateix dia de la sessió (abans de les 14 h). En cas que el nombre de peticions superi l’aforament de la sala, s’atorgaran per ordre cronològic de sol·licitud; la resta de persones tindran l’opció d’intervenir-hi per videoconferència. A la sala d’actes, només hi podran accedir les persones que hagin rebut l’autorització expressa.
La sessió es podrà seguir en directe a través del canal YouTube del Districte:
L’Audiència Pública de Sant Martí, en directe
L’Audiència serà conduïda pel president del Consell del Districte, Victor Martí, que serà l’encarregat de gestionar el torn de paraules. El regidor del Districte, David Escudé, respondrà les preguntes de la ciutadania amb la col·laboració de l’equip de Govern.
L’Audiència Pública, el màxim òrgan de participació
L’Audiència Pública de Sant Martí és un espai obert a tot el veïnat en què es pot tractar qualsevol tema relatiu als barris del districte. S’utilitza com un sistema de millora contínua en la gestió municipal i com una font important d’informació. És una eina de debat i un mecanisme per a la formulació de propostes que permet al veïnat implicar-se en la gestió pública.
Tal com la defineix la Carta Municipal de Barcelona, l’Audiència Pública és una de les principals eines de participació prevista perquè la ciutadania s’adreci o proposi a l’administració municipal l’adopció de determinats acords o per rebre informació de les seves actuacions.
El desenvolupament de les Audiències Públiques facilita el treball en grup de totes les persones implicades i millora les relacions entre la ciutadania, els càrrecs polítics i el personal tècnic municipal, cosa que es tradueix en una resolució positiva dels conflictes i les demandes veïnals.