Els Premis Sant Martí arriben a la 59a edició distingint persones i entitats dels barris de Sant Martí

30/10/2021 - 22:44 h

Participacio. L'Auditori Sant Martí acull l'acte de lliurament de guardons de l'edició 2021 dels Premis

El dijous 11 de novembre a la tarda tindrà lloc el reconeixement públic amb el lliurament de l'edició 2021, un acte que es podrà seguir en directe pel canal Youtube del Districte de Sant Martí

L’Auditori Sant Martí (pl. Angeleta Ferrer, 2) serà escenari de l’acte de lliurament de guardons dels Premis Sant Martí corresponents a l’any 2021. El reconeixement públic dels guardonats i guardonades dels 59ns Premis Sant Martí es durà a terme el dijous 11 de novembre a les 18 h en un acte que, en cas de voler-hi assistir, és imprescindible la inscripció a través del següent enllaç:

59ns Premis Sant Martí: formulari d’inscripció d’assistència 

Conduït per Cristina Riba, periodista dels serveis informatius de TV3 vinculada amb Sant Martí, l’acte comptarà amb l’actuació musical en directe de Rikky Arjuna, distingit amb la Medalla Cultural en l’anterior edició dels Premis Sant Martí, i la presència del regidor de Sant Martí, David Escudé, i la presidenta del Consell del Districte, Marilén Barceló, entre d’altres persones representats institucionals i del moviment associatiu dels barris.

L’acte, que comptarà amb servei d’interpretació de llenguatge de signes i subtitulat, es podrà seguir en directe a les xarxes socials amb l’etiqueta #PremisSM21 i també pel canal YouTube del Districte de Sant Martí, clicant l’enllaç següent:

L’acte de lliurament dels guardons dels 59ns Premis Sant Martí, en directe

Aquestes distincions reconeixeran el treball realitzat per entitats i la ciutadania del Districte que han tingut especial rellevància o han esdevingut d’interès públic durant l’any actual. En l’edició que correspon a l’exercici del 2021, s’han atorgat dos dels Premis principals i 2 Medalles Sant Martí.

El el Jurat dels Premis Sant Martí es va reunir el passat 25 d’octubre, i un cop valorades totes les opcions presentades, van determinar la següent resolució (vegeu-ne l’acta en l’espai “Més informació”):

Premi Sant Martí, modalitat Individual
Sra. Maria Baiges Baguena
Per la seva abnegada tasca de dinamització a l’Assoc. Cultural La Lira de Sant Martí, entitat que actualment presideix i que es dedica a la promoció de la cultura en general i de la poesia en particular.
A proposta de la Coordinadora d’Entitats Vern, de la Verneda i Sant Martí.

Premi Sant Martí, modalitat de col·lectiu
Xarxa de Suport Mutu del Parc i la Llacuna
Per l’organització espontània i voluntària d’una iniciativa autogestionada que ha destacat per contribuir de manera justa i solidària en la protecció i ajuda necessària del veïnat que d’una o altra forma ha patit les conseqüències de la pandèmia.
A proposta de l’Assoc. de Veïns i Veïnes del Parc i la Llacuna, i l’Assoc. de Comerciants del Parc i la Llacuna.

Medalla Món del Treball
Forn Gil, del barri del Clot
Per la trajectòria amb 50 anys de presència al barri de generació en generació millorant cada dia la qualitat i el servei a les persones del barri
A proposta de l’Orfeó Martinenc (i de la Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa)

Medalla de Bronze
El Clotus i la Melis, els gegants del Clot
Pels 25 anys de la parella actual de gegants que fan ballar la Colla de Gegants del Clot.
A proposta de l’Orfeó Martinenc (i de la Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa).

Medalla de Bronze
Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral
Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona

Pels 25 anys de la seva fundació.
A proposta de les persones membres del Jurat dels Premis Sant Martí.

Medalla de Bronze
Club Voleibol Sant Martí
Pels 25 anys de la seva fundació.
A proposta de les persones membres del Jurat dels Premis Sant Martí.

Medalla de Bronze
Assoc. de Famílies d’Infants Sords de Catalunya
Pels 25 anys de la seva fundació.
A proposta de les persones membres del Jurat dels Premis Sant Martí.

Medalla de Bronze
Agrupació Musical del Taxi
Pels 25 anys de la seva fundació.
A proposta de les persones membres del Jurat dels Premis Sant Martí.

La present edició del certamen es va posar en marxa abans de l’estiu amb la publicació del Decret d’Alcaldia que va obrir un període presentació de candidatures que va finalitzar el 13 d’octubre.

Enguany, la convocatòria ha suscitat la presentació de fins a cinc propostes: dues per al Premi Sant Martí modalitat Individual, una per al Premi Sant Martí modalitat de Col·lectiu, i una per a cadascuna de les següents categories de Medalla Sant Martí: Món del Treball i commemoració del 25 aniversari. Per altra banda, i per acord del Jurat, s’han admès cinc Medalles més commemoratives del 25 aniversari de cadascuna de les entitats guardonades.