Aquest novembre, recuperem la Festa Major del Clot i Camp de l’Arpa!

02/11/2021 - 20:29 h

cultura popular. Són tres setmanes per celebrar en comunitat la vida als carrers dels barris, que tornen a omplir-se d’activitats i de veïnat gràcies a la il·lusió i esforç de les entitats del territori.

Són tres setmanes per celebrar en comunitat la vida als carrers dels barris, que tornen a omplir-se d’activitats i de veïnat gràcies a la il·lusió i esforç de les entitats del territori.

La Festa Major del Clot i Camp de l’Arpa té lloc del 5 al 21 de novembre, amb la coordinació de la Federació d’Entitats del Clot i Camp de l’Arpa i el suport del Districte de Sant Martí. La cultura popular torna a ocupar els espais que li pertoquen amb cercaviles de gegants, balls de rams, ball de bastons i castells, entre d’altres.

Festa Major del Clot i Camp de l’Arpa – Programa 2021

El pregó de la Festa se celebra diumenge 7 a la plaça Valentí Almirall i compta amb els tradicionals versots satírics. A més, durant tota la Festa Major, s’instal·la una fira d’atraccions al costat del Centre Cultural La Farinera del Clot.

El primer cap de setmana de festa gran (del 5 al 7 de novembre) comença amb les Barraques, dos vespres de concerts al parc del Clot organitzats per diverses entitats, divendres 5 i dissabte 6. Diumenge 7, el veïnat podrà gaudir de la cercavila del 25è aniversari dels Gegants del Clot.

El segon cap de setmana és el torn de la Fira d’Artesania i de la 41a cursa popular del Clot – Camp de l’Arpa – Verneda. Destaca també la diada castellera organitzada pels Castellers de Barcelona.

L’últim cap de setmana està reservat per al Correfoc dels Diables del Clot i per la 28a Fira Boja, la Mostra d’Entitats i col·lectius del barri. Un gran castell de focs artificials posarà punt final a la Festa Major diumenge 21 al parc del Clot.

El cartell d’enguany és obra de l’artista Judit Miau, un petit homenatge a la diversitat i als racons dels barris que acolliran les activitats de la Festa.

Per una Festa lliure de violències masclistes

El Districte instal·la tres dispositius d’informació i assessorament per prevenir les agressions masclistes:

Divendres 12, de 22 a 02 h (itinerant de 22 a 23 h).
Davant el Centre Cultural La Farinera del Clot.

Divendres 19, de 22 a 01.30 h.
Parc del Clot (pista central).

Dissabte 20, de 23 a 03 h.
Davant el Centre Cultural La Farinera del Clot.

Activitats cancel·lades

Concert d’havaneres Les Anxovetes, previst per diumenge 28 de novembre. L’activitat serà reprogramada per a les Festes de Primavera