Caminant del Llobregat al Besòs, per Sant Martí, amb Banatresc

30/03/2024 - 18:38 h

La supercaminada, que tindrà lloc el 14 d'abril, va de Molins de Rei a Badalona amb un recorregut de 30 km que travessa el Districte de Sant Martí de cap a cap

La supercaminada del Llobregat al Besòs unirà Molins de Rei i Badalona en una experiència de 30 km que en la seva faceta presencial es durà a terme el 14 d’abril amb dues propostes parcials, més assequibles, de 20 km (de Molins de Rei al pg. Lluís Companys) i de 10 km (de pg. Lluís Companys a Badalona).

  • Lloc de sortida: Molins de Rei (pl. de la Bàscula).
  • Lloc d’arribada: Badalona (pl. Pompeu Fabra).
  • Distància: 30 km aproximadament.
  • Durada aproximada: 8.00 h.
  • Itinerari: Molins de Rei (pl. de la Bàscula) (1), c. Josep Folqué, pl. del Pont de la Cadena, c. Canal de la Infanta, c. Raseta, c. Felip Canalies, pista entre camps de conreu, pas soterrani sota la E-90, camí del Llobregat, aiguamolls de Molins de Rei (2), torrent del Terme, pas sota la B-23, canal Col·lector (3), AVE gir a l’esquerra, pas sobre la E-90, pista entre camps de conreu, c. Maria Tarridas (Sant Joan Despí), av. Barcelona (control de pas), carretera de Sant Joan Despí (BV-2001), pl. Mary Santpere (Cornellà de Llobregat), pl. de l’Estació (4), av. dels Alps, carretera de l’Hospitalet (B-200), c. Major, Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat (5), c. Enric Prat de la Riba, pas sota les vies del tren, c. Santa Eulàlia, Santa Eulàlia de Provençana (6), rambla Badal/constitució (control de pas) (Barcelona), c. Constitució, c. Gavà, carretera de la Bordeta, pl. Espanya (7), av. Paral·lel, av. Mistral, c. Tamarit, mercat de Sant Antoni (8), c. Urgell, c. Sant Antoni Abat, pl. del Padró, c. Hospital, c. Boqueria, c. del Call, pl. Sant Jaume, baixada Llibreteria, c. Boria, pl. de la Llana, c. Corders, c. Carders, pl. Sant Agustí Vell, c. Portal Nou, placeta Vicenç Albert Ballester/pg. Lluís Companys, (control de pas), c. Pere IV, av. Diagonal, parc Centre del Poblenou (9), c. Veneçuela, jardins Rosa M. Arquimbau, c. Cristóbal de Moura, Creuament rambla Prim (control de pas), Mercat del Besòs (Sant Adrià de Besòs), c. Cristóbal de Moura, riu Besòs (10) (pont Cristóbal de Moura), c. Torrassa, rambla Catalunya, av. Corts Catalanes, av. Marquès de Mont-roig (Badalona), pl. Roja (11), pl. Països Catalans, c. Francesc Macià i pl. Pompeu Fabra (Badalona).

Per participar-hi, caldrà inscrure’s al punt de sortida a l’hora establerta per a cada itinerari. És imprescindible presentar el carnet Barnatresc (vegeu l’espai “Més informació”) a la sortida, als controls de pas i a l’arribada, i la realització de qualsevol dels tres itineraris dóna dret a optar al pin corresponent al final de la temporada.

La caminada virtual tindrà lloc del 15 al 28 d’abril mitjançant l’aplicació mòbil Barnatresc, i igualment disposa de tres recorreguts habilitats, de 30, 20 i 10 km.

El recorregut compta amb la col·laboració de l’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore.

Cicle de caminades Barnatresc

El cicle de caminades Barnatresc és un programa anual de caminades no competitives i aptes per a totes les edats que promou una activitat saludable, senzilla, i oberta a tothom. En termes generals, els itineraris són d’una longitud mitjana d’entre 10 i 15 quilòmetres, i se’n fa gairebé una cada mes.