Comença la temporada de bany a les platges

27/03/2024 - 12:52 h

Una de les novetats d’aquesta temporada de la platja de bany a les platges de Barcelona són els nous serveis de la zona dels banys del Fòrum que comptaran amb dinamització social.

Temporades de bany a les platges

Les platges de Barcelona han iniciat la temporada mitjana de bany coincidint amb Setmana Santa, del 23 de març a l’1 d’abril, la qual s’allargarà els caps de setmana d’abril i el mes de maig. A partir del 25 de maig s’iniciarà la temporada alta de bany amb l’activació de la resta de serveis en horari extensiu i acabarà l’11 de setembre.

A les platges de llevant (banys del Fòrum, Llevant, Nova Mar Bella i Mar Bella) tornaran a la temporada mitjana de l’11 al 29 de setembre i, a la resta de platges (Bogatell, Nova Icària, Somorrostro, Barceloneta, Sant Miquel i Sant Sebastià), entre el 22 d’agost i el 27 d’octubre, es mantindran els serveis de temporada alta per acompanyar les activitats de Copa Amèrica.

Com a novetat d’enguany, a finals d’abril, a la zona de banys del Fòrum s’oferirà un servei de dinamització social amb activitats socioeducatives que inclourà activitats dirigides especialment a joves, com aiguagim, natació o tallers diversos. Serà de dilluns a dissabte i s’allargarà fins a finals de setembre.

Activació de serveis

Entre els diversos serveis que s’engeguen amb la temporada mitjana hi ha el servei de salvament i socorrisme, que fa tasques de vigilància, informació, assistència i rescat, amb un equip de trenta socorristes. La platja de la Nova Icària i la zona de banys del Fòrum activen el servei de bany assistit, que ofereix suport al bany per garantir l’accessibilitat de tothom.

També es disposa del servei de guinguetes, gandules i para-sols, i obren els lavabos públics de l’espigó del Gas i del Somorrostro, el Bogatell, la Mar Bella, Llevant i el Fòrum, que funcionen de 10.00 a 18.30 hores en temporada mitjana i fins a les 19.30 hores en temporada alta.

Amb motiu de l’estat d’emergència per sequera, i com a mesura d’estalvi d’aigua, les dutxes i els rentapeus estan fora de servei. Per a més informació www.barcelona.cat/sequera

El reforç del servei de neteja de la sorra i el servei de neteja de la superfície del mar també s’ha posat en funcionament, així com el servei d’informació de la Barceloneta, el Bogatell i la Mar Bella. A través del web de platges també es pot consultar informació en temps real de l’estat del mar, l’ocupació o la presència de meduses, entre altres.

D’altra banda, la platja de gossos a la platja de Llevant es posarà en marxa coincidint amb la temporada alta de bany.

A partir de l’1 d’abril la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona, formada per un centenar d’agents, s’encarregarà de patrullar a les deu platges del litoral barceloní.

Esport a la platja

Enguany es continuen desplegant mesures de regulació i ordenació de l’ús esportiu de les platges de Barcelona, aprovat el gener del 2023. Es podrà practicar esport lliure sense limitació horària a les sis zones habilitades a les platges de Sant Miquel, el Somorrostro, la Nova Icària i el Bogatell. Pel que fa a la pràctica d’esport organitzat, hi ha set pistes habilitades.

Tota la informació dels usos esportius es troba al web de les platges de Barcelona.

Platges sense fum

Un any més les platges són espais lliures de fum, amb la prohibició expressa de consumir productes de tabac i dispositius susceptibles d’alliberar nicotina. El servei d’informació de platges farà el seguiment de les platges sense fum i informarà els usuaris i usuàries de la regulació vigent i dels efectes nocius del tabac i les burilles en la salut de les persones i en l’entorn.

Més informació