Comença la transformació de la plaça del Maresme

01/03/2024 - 11:34 h

S'inicien les obres per ampliar la zona de jocs infantils, reordenar els usos i fer més accessible la plaça del Maresme. Aquesta primera fase de l'actuació, impulsada per Pla de barris, s'allargarà fins a l'estiu.

Tret de sortida a la millora de la plaça del Maresme i els seus entorns. Concretament, en la primera fase de les obres s’ampliarà la zona de jocs infantils i es reordenaran els usos per fer-la també més accessible.

El nou disseny és el resultat d’un procés participatiu en el qual han pres part el veïnat i també la mainada usuària de l’espai. Entre els canvis més notables hi ha la generació d’una gran àrea de jocs amb elements diversos per a diferents edats a l’espai central de la plaça, lloc on també es deixarà espai per al joc lliure i la pràctica d’esports. El paviment combinarà el cautxú i el formigó, i s’intervindrà en la il·luminació.

L’actuació, impulsada pel Pla de barris del Besòs i el Maresme, s’allargarà fins l’estiu i té un pressupost de 994.354 euros.

En una segona fase, que impulsarà el Districte de Sant Martí, està prevista la pacificació del tram del carrer del Maresme que toca a la plaça, per millorar-ne també l’entorn. També es preveu la unió dels dos espais de la plaça mitjançant una plataforma elevada en aquest carrer.

Actualment aquesta part del projecte es troba actualment en procés de licitació amb un import d’1,2 milions d’euros.