Descobreix el nou Taller dels Enginys dels Mags d'Orient

29/12/2021 - 16:21 h

Oci i cultura. Del 2 al 4 de gener, el barri del Besòs i el Maresme acull una instal·lació màgica on es podran entregar les cartes i els xumets així com descobrir l'eco-carrossa.

El Taller dels Enginys és una instal·lació màgica per fer arribar el Nadal a totes les cases i compartir les maneres més sostenibles de viure les festes nadalenques. Per primera vegada s'instal·la al barri del Besòs i el Maresme del 2 al 4 de gener. Es tracta de la primera edició d’una nova activitat de la programació de la Cavalcada de Reis amb repercussió a tota la ciutat.

La plaça del Maresme és l’emplaçament on s’ha instal·lat el nou Taller dels Enginys, de la companyia Antigua i Barbuda. És un espai màgic on els enginyers i enginyeres dels Mags d’Orient investiguen formes ecològiques i sostenibles de fer arribar la màgia del Nadal a totes les cases.

Durant els quatre dies que està en funcionament els més petits de la casa podran lliurar les cartes i els xumets als patges reials així com deixar joguines espatllades per donar-hi una nova vida.

També s’hi podrà descobrir l’Eco-carrossa, un vehicle construït amb material reaprofitat i de consum zero dissenyat amb l’ajuda i la col·laboració de les veïnes i els veïns del barri del Besòs i el Maresme. De fet, aquest ha de ser el prototipus de les carrosses que començaran a ocupar els SSMM Reis d’Orient en els propers anys d’acord amb la necessitat que tots ens movem amb vehicles menys contaminants.

El Taller dels Enginys es pot visitar del 2 al 4 de gener, de 16 a les 21 h. L’entrada és gratuïta i l’aforament està controlat per acomplir les mesures sanitàries.

És un projecte impulsat per Pla de Barris, amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona, amb l’objectiu de dinamitzar l’oferta cultural dels espais públics, fomentar la cohesió social i impulsar la sostenibilitat a escala local.

En la mateixa línia que la Fàbrica de Regals de Sant Andreu, aquesta activitat permetrà conèixer i oferir una vessant més de les activitats que tenen lloc a la ciutat amb motiu de l’arribada dels Reis d’Orient.