Dinamitzem el comerç de proximitat amb ‘Li toca al barri’

26/11/2020 - 13:14 h

Comerç. Compra en recs els comerços de la Verneda i la Pau o del Besòs i el Maresme i rep un 15% de bonificació per a la pròxima compra!

Compra en recs els comerços de la Verneda i la Pau o del Besòs i el Maresme i rep un 15% de bonificació per a la pròxima compra!

L’Ajuntament de Barcelona llança la campanya Li toca al barri per estimular el consum en els comerços de proximitat de l’Eix Besòs, promovent la captació i fidelització de persones consumidores. A partir del 27 de novembre, es destinen 100.000 recs per bonificar un 15% de les compres realitzades en la moneda ciutadana rec, impulsada pel consistori i l’associació NOVACT, amb la participació de Barcelona Activa i el Pla de Barris.

Pot participar-hi qualsevol persona que estigui registrada a l’aplicació del rec (disponible per IOS i Android a través de l’Apple Store i Play Store, respectivament) com a usuària particular i que canviï un mínim de 10 euros a recs a través de l’app.

A Sant Martí, hi estan adherits més d’una vintena d’establiments de la Verneda i la Pau i del Besòs i el Maresme.

Hi poden participar les parades de mercat municipal, comerços o serveis de proximitat, independents i arrelat al territori. Si tens un establiment comercial i t’interessa participar en la campanya, consulta com donar-t’hi d’alta:

Comerç, uneix-te a la companya Li toca al barri

A més de dinamitzar el comerç local i contribuir a la transformació digital dels establiments, la campanya vol donar suport al veïnat dels barris que, amb la crisi derivada de la covid-19, han vist minvat el seu poder adquisitiu.

Què és el rec?

El rec (recurs econòmic ciutadà) és la moneda ciutadana de Barcelona, una variant de les monedes anomenades “socials” o “locals”. Les monedes socials afavoreixen el comerç de proximitat i reverteixen els beneficis en la comunitat. Els diners es queden i circulen al barri a través del conjunt de persones, comerços i entitats que utilitzen aquest sistema de pagament.

És un sistema d’intercanvi complementari i paritari a l’euro que permet fer transaccions entre les persones, les entitats i els comerços que l’accepten. Es presenta com una alternativa al sistema econòmic i monetari dominant globalitzat.

El rec és una moneda exclusivament digital.

La campanya Li toca al barri acabarà el 31 de juliol del 2021 o amb la finalització de la bonificació.

En cas de dubte, podeu contactar amb l’organització: