El CEM Can Felipa, pioner en implantar un pioner sistema anti-ofegament

23/03/2023 - 14:59 h

Seguretat i Prevenció. El centre esportiu municipal compta amb un innovador sistema per millorar la seguretat dels usuaris i usuàries de la piscina i proporcionar dades en temps real sobre les sessions d'entrenament a l'aigua.

La piscina del Centre Esportiu Municipal Can Felipa al Poblenou compta amb un innovador sistema que millora la seguretat dels usuaris i usuàries per evitar ofegaments alhora que proporciona dades en temps real sobre les sessions d'entrenament a l'aigua.

El sistema nagi smartpool fa servir la intel·ligència artificial per convertir la piscina en una instal·lació intel·ligent i té com a objectiu millorar la seguretat dels usuaris i la qualitat del servei. Aquest innovador sistema s’oferirà a partir d’ara al CEM Can Felipa. 

D’una banda, permet minimitzar el risc d’ofegaments mitjançant la localització dels nedadors i nedadores en temps real i mesurant el temps d’immersió a través d’un dispositiu que porta cada persona a les ulleres o casquet de bany generant un senyal d’alarma amb vibració en el rellotge intel·ligent que porta el personal socorrista en cas que porti massa temps sota l’aigua.

D’altra banda, el sistema ofereix informació en temps real sobre les dades de les sessions d’entrenament a l’aigua, com ara el nombre de llargs realitzats, els metres recorreguts, el ritme, i els temps a l’aigua i de descans.

Tota aquesta informació estarà disponible en una pantalla ubicada a la piscina perquè els i les usuàries puguin consultar-la, millorar la seva experiència i, en conseqüència, augmentar la qualitat de l’entrenament.

Aquest projecte, desenvolupat per l’empresa valenciana Zonyx, s’inscriu dins del Barcelona City Sports Lab, una iniciativa que cerca convertir la ciutat en un banc de proves de projectes i productes relacionats amb l’esport, on la ciutadania, els centres esportius, els clubs, les entitats, les empreses del sector i els i les esportistes poden formar-ne part.

La iniciativa forma part del Barcelona Sports Hub, una entitat público-privada impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, amb el lideratge de l’Institut Barcelona Esports (IBE) i i INDESCAT, que busca promoure la innovació tecnològica en l’àmbit de l’esport, generant sinergies entre els diferents agents de l’ecosistema per activar i accelerar el sector sport tech de Barcelona.