El Maresme i el Poblenou, implicats amb el Residu Zero

24/11/2021 - 11:13 h

Sostenibilitat. Les entitats veïnals Poblenou i Barri Maresme organitzen dues jornades per oferir a la ciutadania alternatives sostenibles a l’actual model de consum.

Davant la situació d’emergència climàtica i ecològica actual i en el marc de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus, les entitats veïnals Poblenou i Barri Maresme organitzen dues jornades per oferir a la ciutadania alternatives sostenibles a l’actual model de consum.

L’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou celebra dissabte 27 de novembre un Mercat de Segona Mà a la plaça de Rosa Peraulet, al costat de Can Saladrigas (de 10 a 18 h). La jornada està oberta al veïnat, tothom qui vulgui podrà acostar-se i intercanviar roba, joguines, llibres, etc. També es farà una recollida de productes alimentaris per a la Xarxa d’Aliments del Poblenou; amb la col·laboració d’Apropem-nos.  Les persones interessades a muntar una paradeta han d’escriure a mediambient@elpoblenou.cat (abans del 25 de novembre).

Per la seva banda, l’Associació de Veïns i Veïnes Barri Maresme i Barri Net Besòs Maresme organitzen la 3a edició de la Fira cap al Residu Zero diumenge 28 de novembre de 10 a 14 h a la plaça Diagonal Mar. Té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre els perills de l’actual model de consum, oferir alternatives i presentar el tema de la Setmana Europea d’enguany: les Comunitats Circulars.

A més del mercat de productes sostenibles, també hi haurà tallers per aprendre a fabricar diferents peces reutilitzant material:

  • Didaltruck, costumitza la teva roba
  • Taller de clauers amb material reciclat
  • Confecciona les teves compreses
  • Hort urbà Residu Zero

A partir de les 11 h, se celebra una taula rodona amb l’Associació Social Andròmines, Back to Eco, enRenou Artesania i Re-pot Market: Brossa o recursos? Donem una nova oportunitat a allò que llencem.

Durant la Fira, es durà a terme una recollida de roba confeccionada amb texà, en suport de la campanya Texans pel Clima.