El regidor David Escudé respon les preguntes del veïnat de Sant Martí

28/05/2020 - 22:14 h

La compareixença va tenir lloc dijous 28 de maig, a través de la qual el regidor va respondre les preguntes que veïns i veïnes li havien adreçat a través de la plataforma Decidim.Barcelona sobre els temes que els interessen

La trobada, que va tenir lloc dijous 28 de maig a la tarda des de la sala Lluís Companys de l’Ajuntament de Barcelona, obre una finestra de participació ciutadana en uns moment en què no poden tenir lloc les audiències públiques i els consells de barri, que s’han hagut de suspendre a causa de la covid-19. Amb aquesta trobada a distància es manté el contacte amb el veïnat dels barris del districte i amb les seves preocupacions.

David Escudé va comparèixer en directe durant 90 minuts per respondre totes les intervencions que van ser possibles en aquest temps, de les 159 peticions que la ciutadania havia registrat a través de la plataforma Decidim.Barcelona. Aquestes intervencions tractaven majoritàriament sobre inquietuds concretes dels barris en espera de solucions, tot i que un alt percentatge van ser de caire propositiu, en què la ciutadania aportava idees de projectes a desenvolupar i d’actuacions a dur a terme.

Des d’un punt de vista territorial, gairebé el 50% pertanyien a l’àmbit dels barris del Clot i del Camp de l’Arpa del Clot, mentre que la resta es van dividir a parts iguals entre els barris de Sant Martí de Provençals i de la franja del Besòs (La Verneda i la Pau i el Besòs i el Maresme) i el gran Poblenou (Provençals del Poblenou, Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, el Poblenou, la Vila Olímpica del Poblenou, i el Parc i la Llacuna del Poblenou).

Per temàtiques, aquesta trobada va posar sobre la taula que les grans preocupacions veïnals d’aquests moments es basen en la pacificació de la ciutat i en la reducció de la contaminació atmosfèrica i sonora, i van proposar la multiplicació dels carrils bici i de les superilles, i la creació d’eixos verds i naturals arreu, entre d’altres propostes. Un altre gran bloc d’inquietuds tenia a veure amb el present de la situació social a Barcelona, en el punt de desconfinament en què ens trobem, i van posar de manifest la preocupació del futur immediat amb qüestions com l’estabilitat econòmica i el bon desenvolupament de l’ensenyament en els cursos que vindran.

El regidor Escudé va començar la seva compareixença amb un breu repàs de les accions dutes a terme tant per l’Ajuntament com pel Districte des d’inici de març, dies abans del decret d’estat d’alarma. Entre d’altres aspectes, va destacar la rapidesa i la flexibilitat del consistori per fer front als problemes que anaven sortint, més enllà de quina administració és titular de la competència de cada situació.

Amb aquest tipus de sessió, el govern del districte vol consolidar les vies de participació ciutadana per vies telemàtiques mentre les condicions sanitàries no permetin reprendre els òrgans habituals en el format tradicional.