Els Premis Sant Martí arriben, renovats, a la 61a edició

28/04/2023 - 22:31 h

El certamen distingeix la tasca de les persones, col·lectius o entitats que han tingut especial rellevància als barris o han esdevingut d’interès públic, i enguany diversifica les opcions

Ja fa 61 anys que el Districte de Sant Martí distingeix la tasca de les persones, col·lectius i entitats del territori que han tingut especial rellevància o han esdevingut d’interès públic. L’edició 2023 del certamen ja ha obert el període de presentació de candidatures, i se n’admetran fins al divendres 15 de setembre.

Les bases de la convocatòria d’enguany han estat objecte de novetats, que van ser aprovades pel Consell de Districte en la seva sessió de març. D’aquesta manera, a partir d’enguany els Premis Sant Martí tenen quatre modalitats de guardons:

  • Premi Sant Martí a títol individual (categoria femenina)
  • Premi Sant Martí a títol individual (categoria masculina)
  • Premi Sant Martí a títol de col·lectiu
  • Premi Sant Martí especial

Perquè les candidatures als Premis Sant Martí es puguin considerar vàlidament presentades, cal que estiguin 1) avalades per una federació o coordinadora d’entitats del districte, 2) per cinc entitats del districte com a mínim, totes inscrites al Fitxer General d’Entitats de l’Ajuntament de Barcelona, i 3) per un mínim de cinquanta signatures individuals.

La sol·licitud es tramita preferentment de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Barcelona (és imprescindible disposar d’un certificat digital) adjuntant la documentació requerida a les bases (vegeu l’apartat ‘Més informació’).

Les medalles de Sant Martí

Paral·lelament als Premis Sant Martí i amb el mateix calendari, es concediran també les Medalles de Sant Martía títol individual, un reconeixement públic al treball que han dut a terme durant l’any 2023. Se’n concediran fins a 4 per tal de reconèixer la tasca vinculada al districte o als seus barris en relació a qualsevol àmbit (consulteu la clàusula 2 de les bases).

Qualsevol persona o entitat de Sant Martí pot presentar la seva candidatura per rebre les medalles. A la sol·licitud cal incloure un currículum de la candidatura, i com amb els Premis Sant Martí, han d’estar avalades per: 1) una coordinadora d’entitats del Districte, 2) cinc entitats registrades al Fitxer d’Entitats, o 3) un mínim de cinquanta persones a títol individual.

Pel que fa a les Medalles Sant Martí Commemoratives, s’atorguen en virtut dels anys d’antiguitat de l’entitat:

  • Medalla d’Or (100 anys)
  • Medalla d’Argent (75 i 50 anys)
  • Medalla de Bronze (25 anys)

La seva concessió ha de ser a requeriment de la pròpia entitat, acreditant la seva antiguitat i la vinculació amb els barris del Districte, tot i que també es pot atorgar d’ofici en base a les dades certificades en el Fitxer d’Entitats Ciutadanes.

L’acte de lliurament dels Premis Sant Martí es farà el dimecres 15 de novembre a la tarda, a l’Auditori de Sant Martí, després de la festivitat de Sant Martí, el dia 11 de novembre.