Energy Days: conferència sobre innovació i energies sostenibles

14/10/2021 - 12:51 h

Recerca i innovació. El 20 d'octubre, l'EEBE acull una jornada per parlar del futur de les energies sostenibles amb presència d'empreses tecnològiques, representants institucionals i centres de recerca.

L'Escola d'Enginyeria Barcelona Est (EEBE) acull la Conference 2021, una jornada gratuïta per parlar del futur de les energies sostenibles amb presència d'empreses tecnològiques, representants institucionals i centres de recerca. L'activitat forma part dels Energy Days, propostes potenciades per la UE entorn de l’energia.

La programació d’enguany de les trobades d’Energy Days arriba al seu punt àlgid amb la Conference 2021, que porta per tílol L’impuls a la recerca d’avui és la sostenibilitat de demà.

La jornada es realitzarà en format híbrid dimecres 20 d’octubre a partir de les 9 h: s’hi podrà assistir en format presencial des de la Sala d’Actes de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), amb inscripció prèvia, i també es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’EEBE Campus Diagonal Besòs UPC.

El programa de la Conference 2021 d’Energy Days se centra en l’impacte de la recerca a la nostra societat i sobre quins són els reptes de futur per aconseguir que Catalunya sigui un referent en recerca i innovació.

Després de la benvinguda a càrrec, entre d’altres, de la Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, es durà a terme la taula rodona L’impuls a la recerca d’avui és la sostenibilitat de demà. Els ponents Andreu Mas-Colell, Josep Maria Martorell i Xavier Ferràs opinaran sobre com Catalunya ha arribat a ser un referent científic i com hauria de fer front als reptes de futur, així com d’innovació i el retorn d’aquesta a la societat.

A més, diverses start-ups de l’àmbit de l’energia sorgides de la UPC i de Fusion for Energy mostraran com, amb una recerca i innovació adequades, s’han pogut fer un nínxol en un mercat altament competitiu.

El Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya és un bon exemple d’innovació, amb més de 40 grups de recerca treballant en àmbits punters com són l’energia i la sostenibilitat. A més és un zona en ple desenvolupament on properament es comptarà amb nous espais dedicats a la recerca, empreses i start-ups.

La Conference 2021 està organitzada per l’EEBE i l’Agència de la UE, Fusion for Energy, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.