Es recull més d’una tona de residus de la platja de la Mar Bella

20/09/2023 - 13:43 h

Medi ambient. Unes 200 persones voluntàries han participat en la 7a edició de la Jornada de Neteja del Fons Marí #PorNuestroMar.

Unes 200 persones voluntàries han participat en la 7a edició de la Jornada de Neteja del Fons Marí #PorNuestroMar.

Diagonal Mar, YoTuba i Barcelona Fòrum District van organitzar el passat 15 de setembre la 7a Jornada de Neteja del Fons Marí #PorNuestroMar a la platja de la Mar Bella amb l’objectiu de promoure la conscienciació ambiental i la sostenibilitat de l’ecosistema marí.

En aquesta nova edició, han col·laborat 200 participants: treballadors i treballadores d’empreses i hotels del Fòrum, així com bussejadors del Projecte Silmar i Vanas Dive i submarinistes de diversos clubs de la ciutat.

Durant la jornada, els i les voluntàries han recollit un total de 1.048 kg de residus del fons del mar, i també de la platja de la Mar Bella i dels espigons, realitzant diferents funcions: busseig, apnea, kayac, paddle, natació i suport a la sorra. Entre la brossa recollida, destaquen les tovalloletes i els plàstics, seguits de ferros, llaunes, roba o burilles, entre d’altres. En la separació dels residus, ha col·laborat l’associació Animal Latitude que promou l’educació i protecció mediambiental.

La Jornada de Neteja del Fons Marí, a més de contribuir a la neteja del mar, també proposa als i les participants connectar amb l’ecosistema marí a través d’activitats com el busseig o el pàdel surf i simbolitza la unitat necessària per afrontar els desafiaments mediambientals actuals.