La Conferència del Decenni de l’Oceà, que tindrà lloc durant del 10 al 12 d’abril al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), posarà el focus en els reptes i les oportunitats relacionades amb la sostenibilitat dels oceans. La cita marcarà un moment clau per celebrar els èxits i establir prioritats conjuntes per al futur del Decenni de les Nacions Unides de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021 – 2030), conegut també com el Decenni de l’Oceà.
La Conferència reunirà 1.500 persones i comptarà amb la intervenció de més de 40 ponents internacionals i 100 oradors. S’organitza amb el títol “La ciència que necessitem per a l’oceà que volem” i s’erigeix en el fòrum global que reuneix governs, experts de diferents àmbits, sectors marítims, universitats, ONG, el sector privat i la societat civil.
L’alcalde, Jaume Collboni, participarà dimecres 10 d’abril en la sessió inaugural de la Conferència on hi haurà diferents caps d’estat i líders d’agències de l’ONU; i el tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, hi intervindrà en diferents moments de la trobada. Durant l’acte de clausura, es recollirà el full de ruta previst fins al 2030.
Durant la setmana del 8 al 12 d’abril, s’organitzaran més de 120 propostes, la majoria obertes a la ciutadania, en paral·lel a la programació oficial: taules de debat, tallers interactius i diàlegs amb experts, entre altres.
A Sant Martí, a més del CCIB, altres dels espais que oferiran activitats paral·leles són el Port Olímpic, el Disseny Hub, el Media-TIC i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. El detall de la programació es pot consultar al web de la Conferència del Decenni de l’Oceà.