La Festa Major del Parc i la Llacuna, a l’agenda de Sant Martí

13/09/2023 - 11:49 h

cultura i lleure. La Festa Major del Poblenou s’acomiada aquest cap de setmana amb diverses activitats de cultura popular, entre les quals destaquen el correfoc i la cercavila del 70è aniversari dels Gegants del Poblenou.

La Festa Major del Poblenou s’acomiada aquest cap de setmana amb diverses activitats de cultura popular, entre les quals destaquen el correfoc i la cercavila del 70è aniversari dels Gegants del Poblenou.

La Festa Major del Parc i la Llacuna del Poblenou se celebra enguany del 16 al 25 de setembre a la Carretera Antiga de Mataró. La Comissió de Festes del Barri del Parc ha preparat més d’una vintena d’actes perquè grans i petits puguin gaudir de tota mena d’activitats: cercaviles, revetlles, dinars populars, jocs, actuacions musicals…

En segon i darrer cap de setmana de la Festa Major del Poblenou tindrà com a protagonista la cultura popular que hi estarà ben present a través de la cercavila infantil, del correfoc o de la cercavila de gegants, que servirà per celebrar el 70è aniversari dels Gegants del Poblenou. Tampoc faltaran les cantades d’havaneres, els concerts o els dinars populars. Una cercavila de cloenda acompanyarà el final de la Festa Major diumenge 17 de setembre per la rambla del Poblenou fins a la platja del Bogatell, on tindran lloc els Castells de focs.

Aquest dissabte 16 de setembre, el Mercat de Provençals convida al veïnat a una sardinada en el marc del cicle gastronòmic Tasta’M, a partir de les 10.30 h. Estarà acompanyada per la música de Lola Van, la primera DJ Truck del país.

L’Extreme Barcelona celebra el seu 15è aniversari els dies 15, 16 i 17 de setembre al parc del Fòrum. L’esdeveniment més gran d’esports urbans torna amb una programació única per convertir al públic en el gran protagonista a través de moltes activitats gratuïtes d’oci i cultura.

En el marc del Hop Festival, el carrer d’Alfons el Magnànim serà l’escenari del Hop Besòs, un cabaret de cultura urbana, arts, música, dansa i hip-hop diumenge 17 de setembre. A més, dijous 21, continuen els tallers gratuïts de danses urbanes MUV Urban Meeting amb dues masterclass de dancehall i Electro al Centre Cívic Parc Sandaru.

El festival Mecal Air s’acomiada aquest divendres 15 de l’edició d’enguany amb una sessió de curtmetratges dedicada a films còmics. Tindrà lloc als jardins del Museu Can Framis a partir de les 20 h. L’entrada és lliure.

L’Atlàntida Mallorca Film Fest amplia la programació al mes de setembre: tots els dijous a les 19.30 h a The Social Hub Barcelona. Dijous 21, es projectarà el film Deixa de dir mentides. L’entrada és gratuïta, hi cal reserva.

Després de la parada feta durant l’estiu, torna el programa de lleure al carrer Juguem a les places. Les activitats lúdiques que s’hi organitzen estan pensades per a infants fins als 12 anys. Aquesta setmana, tindran lloc els dies 15, 19, 21 i 22 a diversos espais públics del districte.

En l’àmbit institucional, dimecres 20 de setembre se celebrarà la primera Audiència Pública del nou mandat municipal, a partir de les 18 h a la sala d’actes de la Seu del Districte. La participació pot ser presencial o per videoconferència.

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @rafadomene: barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou.

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del Districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.