La Nit dels Museus amb la cultura segura

12/05/2021 - 12:32 h

cultura. A Sant Matí, hi participen set espais: Museu de Ciències Naturals, Museu del Disseny, Museu Can Framis, MUHBA Oliva Artés, Espai Subirachs, KBr Fundació Mapfre i la Torre de les Aigües del Besòs.

A Sant Matí, hi participen set espais: Museu de Ciències Naturals, Museu del Disseny, Museu Can Framis, MUHBA Oliva Artés, Espai Subirachs, KBr Fundació Mapfre i la Torre de les Aigües del Besòs.

Tot i la pandèmia, una setantena de museus de Barcelona i d’altres ciutats (Sant Adrià, Badalona, Santa Coloma, L’Hospitalet, Cornellà, Esplugues i Sant Joan Despí) participen en una nova edició de La Nit dels Museus, aquest dissabte 15 de maig, de 18 a 22 h.

A més de visitar de forma gratuïta aquests espais d’art i cultura, les seves exposicions temporals i les col·leccions permanents, també hi trobaràs diverses activitats com visites guiades, tallers o espectacles.

Durant la vetllada, es prega a les persones assistents respectar les mesures de seguretat i demanar cita o reservar les entrades amb antelació en els museus que així ho hagin habilitat.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4.
Exposicions: Planeta Vida (mostra permanent), Illa Salvador (rèplica del Gabinet de curiositats de la família Salvador) i (In)-Visibles (O)-Cultes (transitem per les vides de 24 dones privades de reconeixement científic). Inclou la possibilitat de visitar el Terrat Viu, la primera coberta verda silvestre de la ciutat, de 7.100 m².

Museu del Disseny de Barcelona
Pl. de les Glòries, 37.
Exposicions: Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural; Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III – XX); Modernisme, cap a la cultura del disseny; El cos vestit. Siluetes i moda (1550 – 2015) i Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980 – 2003. Cal reservar entrada.

MUHBA Oliva Artés
C. Espronceda, 142.
Exposició: Interrogar Barcelona, sobre la ciutat contemporània, fruit de l’embranzida iniciada amb les manufactures d’indianes al segle XVIII, les quals permeten instaurar una base industrial sòlida fins a finals del segle XX.

Torre de les Aigües del Besòs
Pl. Ramon Calsina, s/n.
Pujada a la Torre de 18 a 20 h. Visita guiada per l’Arxiu Històric del Poblenou. Cal reservar entrada.

Museu Can Framis
C. Roc Boronat, 116.
Exposicions: Monòleg, diàleg i concepte i Yago Hortal, allò era abans, això és ara. Col·lecció permanent de pintura contemporània de la Fundació Vila Casas i primera mostra retrospectiva del jove artista barceloní. De 18 a 21 h, activitat Auca al revés, de Thilleli Rahmoun, una instal·lació a l’aire lliure inspirada per històries del barri del Poblenou.

Espai Subirachs
C.Batista, 6.
Exposició: Subirachs, retorn al Poblenou, amb obres de Josep Maria Subirachs (escultures, pintures, dibuixos, gravats, litografies, cartells, medalles i joies).

KBr Fundació Mapfre
Av. Litoral, 30.
Exposicions: Claudia Andujar i La mirada captiva. Claudia Andujar ha dedicat la seva vida a fotografiar i protegir els ianomami, un dels grups indígenes més grans i amenaçats el Brasil. A La mirada captiva, s’exposen més de 100 imatges fetes amb daguerreotip, del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de Girona. De 18.30 a 21 h, visites guiades a les dues exposicions. Cal reservar entrada en aquest enllaç.

Més informació