La Zurich Marató Barcelona 2024 estrena un recorregut més urbà i monumental

21/09/2023 - 17:11 h

Esports. El nou traçat començarà al passeig de Gràcia i acabarà a l’Arc de Triomf i permetrà als corredors passar per 15 punts icònics de la ciutat el proper 10 de març.

El nou traçat començarà al passeig de Gràcia i acabarà a l’Arc de Triomf i permetrà als corredors passar per 15 punts icònics de la ciutat el proper 10 de març.

La ciutat es prepara per a una edició renovada de la Zurich Marató Barcelona. La cursa, prevista per al 10 de març de 2024, presentarà un recorregut més cèntric, ràpid i monumental. La sortida es realitzarà des del passeig de Gràcia, mentre que l’arribada serà a l’Arc de Triomf i durant la seva ruta, els i les participants passaran per més de 15 racons emblemàtics, des de la Monumental fins al parc del Fòrum. Aquesta renovació es deu, en part, a les obres que s’estan realitzant a la plaça Espanya i l’avinguda Maria Cristina.

El traçat renovat es distingeix per ser més pla i ràpid que en cap altra edició anterior, amb una reducció de més de 30 metres en el desnivell positiu en comparació amb el recorregut precedent. El punt més baix del recorregut es troba a 8 metres d’altura sobre el nivell del mar, mentre que el punt més elevat arriba a 50 metres. S’ha aconseguit eliminar sis corbes, deixant el traçat amb un total de 33, posicionant la Zurich Marató Barcelona com una de les maratons amb menys corbes a nivell internacional. Com a novetat, els participants recorreran l’avinguda Paral·lel en baixada, convertint els dos darrers quilòmetres, abans temuts, en dos dels més veloços de tota la ruta.

Iniciatives per a l’afició

Això no obstant, l’edició de 2024 no solament es caracteritzarà pel nou recorregut, sinó també per quatre iniciatives clau pensades per integrar a la ciutadania i als aficionats i aficionades de l’atletisme.

La primera, pensada tant per als corredors i les corredores locals serà “Corre a casa”. Deu circuits de diferents distàncies per córrer en zones icòniques de la ciutat, des de la carretera de les Aigües, l’avinguda Diagonal o el passeig Marítim.

Make it Yours (fes-la teva) serà la segona, on els i les runners podran escollir participar en els 42 quilòmetres tradicionals el 10 de març o d’una forma innovadora: acumulant 32 quilòmetres en 7 dies des de qualsevol part del món i córrer els 10 últims a Barcelona el dia de la prova.

El tercer, Marathon Masters, és un programa de fidelització on es reconeixerà a qui hagi participat en cinc, deu, quinze, o vint edicions de la Zurich Marató Barcelona a partir del 2006. Totes les persones que s’inscriguin en aquest programa, formaran part d’un saló de la fama i tindran més avantatges respecte a la resta de participants.

Hot Spots, és la quarta i última iniciativa, destinada a totes les entitats, clubs, colles, grups o agrupacions que vulguin tenir visibilitat i participar de la festa de la Zurich Marató Barcelona. En l’edició de 2024, augmentarà la quantitat i la qualitat dels punts d’animació del nou circuit, fent-los més diversos culturalment. Posteriorment, a través d’una enquesta i xarxes socials, s’escollirà el millor punt d’animació i aquest serà recompensat amb una aportació econòmica.