L’Ajuntament recupera la totalitat dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic

26/02/2021 - 00:27 h

urbanisme. S’ha recuperat un total de 44 locals del Moll de Mestral en el marc de les actuacions de transformació del Port Olímpic, que pretén un canvi d’usos i activitats i té com a objectiu la millora de la seva connectivitat i integració amb la ciutat

S’ha recuperat un total de 44 locals del Moll de Mestral en el marc de les actuacions de transformació del Port Olímpic, que pretén un canvi d’usos i activitats i té com a objectiu la millora de la seva connectivitat i integració amb la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha recuperat la possessió de la totalitat dels locals situats al Moll de Mestral del Port Olímpic amb l’execució de les autoritzacions judicials dels 4 últims locals que encara quedaven pendents. Des de la finalització de les concessions dels locals a l’abril fins a avui, s’han recuperat 44 locals, 26 dels quals de manera forçosa i 18 a través de la fórmula de lliurament voluntari que l’Ajuntament va facilitar.

La recuperació dels locals és una de les peces imprescindibles per poder continuar amb la transformació cap a un nou model del Port basat en 4 pilars que marcaran la seva recuperació:

  • Espai de ciutat: Un Port que s’obrirà a la ciutat, i on es podrà gaudir, treballar, fer esport i viure el mar. Un espai guanyat per a la ciutadania que canvia la seva identitat i dóna un viratge cap als usos més compartits i quotidians.
  • Nàutica: Un Port de divulgació nàutica, promoció esportiva i de gaudi per a tothom.
  • Economia blava: Un nou pol d’innovació, generació d’activitat econòmica i d’ocupació de qualitat, creixement econòmic, vinculat al mar i a la sostenibilitat mediambiental.
  • Gastronomia: Proposta gastronòmica de qualitat, propera i mediterrània, en un sector econòmic rellevant a la ciutat

El marc de referència per a aquest procés de transformació, que culminarà en un nou model d’usos i activitats del Port, és el Pla Director Estratègic del Port Olímpic. Aquest pla incorpora la nova gestió pública iniciada el passat 3 d’abril per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) que, per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, duu a terme la gestió, l’explotació, el manteniment, l’adequació i l’administració del Port.

Un nou model de  gestió vertebrada entorn del 4 eixos estratègics esmentats i amb criteris de:

  • Gestió pública: orientada a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, des d’una gestió capdavantera amb compromís, cooperació, innovació, integritat i excel·lència
  • Sostenibilitat: Un Port innovador en la gestió mediambiental i alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible

10.000 m2 d’espai públic recuperat per a la ciutadania

Aquest espai del Moll de Mestral serà, conjuntament amb el dic de recer, el que acollirà el nucli de l’economia blava, que generarà una activitat diària, productiva, sostenible i innovadora, convertint l’espai del Port Olímpic en un lloc viu, connectat a la ciutadania i generador d’ocupació.