Nova edició de la Marató de Donants de Sang

04/01/2022 - 21:14 h

Salut. A Sant Martí, a més de l’hospital de Sant Pau, també s’habiliten durant el mes de gener una unitat mòbil i dos espais per facilitar les donacions.

La campanya té lloc del 8 al 15 de gener als principals hospitals de Catalunya. A Sant Martí, a més de l’hospital de Sant Pau, també s’habiliten una unitat mòbil i dos espais per facilitar les donacions.

L’impacte de la covid-19 ha reduït a la meitat les noves donacions de sang durant el 2020 i el 2021. Les reserves s’han vist molt afectades amb el tancament d’escoles i universitats i el foment del teletreball a les empreses, fets que han dificultat organitzar jornades per estimular les donacions. Abans de la pandèmia, la mitjana anual de nous donants era de 30.000, però en els últims dos anys, aquesta xifra s’ha reduït fins a 15.000.

Amb el lema “Suma’t a la generació D” (de donant), la marató vol animar a viure l’experiència positiva de donar sang. Enguany, la campanya anima especialment les persones que no hi han participat mai.

Totes les persones donants passaran a formar part de la “generació D” i aconseguiran un distintiu segons el punt en què es trobin en la seva trajectòria com a donants de sang:

  • Els rookies, que donen sang per primer cop.
  • Els experts, entre 5 i 25 donacions de sang o plasma.
  • Els masters, més de 25 cops.
  • Les llegendes, més de 50 vegades.

A Sant Martí, a més de l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el veïnat pot apropar-se a les unitats mòbils i espais habilitats a diferents barris:

Rbla. Guipúscoa
Entre els c. Fluvià i Dr. Zamenhof.
Divendres 14 de gener, de 17 a 20.30 h.
Apunta’t per donar sang.

Escola La Farigola
C. Hernán Cortés, 6.
Dijous 20 de gener, de 15.30 a 19 h.
Apunta’t per donar sang.

Banc de Sang i Teixits
Edifici Frederic Duran i Jordà

Pg. Taulat, 116, 2a planta.
Dilluns 24 de gener, de 17 a 20.30 h.
Apunta’t per donar sang.