Pas endavant per revitalitzar el passeig Marítim de la Mar Bella

22/03/2023 - 14:13 h

Urbanisme i infraestructures. S’ha aprovat inicialment el projecte per remodelar-ne el tram central, omplir-lo de vida i adaptar-lo al canvi climàtic.

Aprovat inicialment el projecte de remodelació del tram central del passeig, entre el CEM La Mar Bella i el carrer de Josep Pla. S'hi preveu un passeig verd, espais de lleure i esport, i grades i rampes per accedir a les platges.

La transformació del passeig Marítim de la Mar Bella permetrà dignificar l’últim tram de litoral barceloní que queda pendent de rehabilitar, completant així la connexió amb el front marítim de Barcelona i amb el litoral dels barris de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou i del Besòs i el Maresme.

El projecte, aprovat inicialment en comissió, correspon a un dels tres àmbits de què constarà la transformació completa del passeig, l’àmbit central, que va des del límit del Complex Esportiu (CEM) La Mar Bella fins al carrer de Josep Pla amb el límit de la plataforma marina del Fòrum, just al damunt de les platges de la Nova Mar Bella i de Llevant. Aquest tram central compta amb una superfície de 40.474 metres quadrats.

Un passeig pensat en clau de naturalització i emergència climàtica

El projecte del primer tram a reformar, el central, recull les demandes que el veïnat va expressar arran d’un procés participatiu. Compta amb les següents característiques:

  • Un passeig de com a mínim 12 metres d’amplada per a vianants.
  • Un carril bici de quatre metres d’amplada.
  • La plantació de 15.000 metres quadrats de verd, amb un miler d’arbres, parterres i arbustos.
  • Espais de lleure, jocs infantils i zones esportives al passeig, separats de la platja, per millorar-ne l’organització i evitar-hi la saturació.
  • Quatre zones de baixades amb rampes i grades accessibles, per suavitzar els dos nivells que hi ha actualment entre el passeig i la sorra. Una solució pensada en clau d’emergència climàtica.

Es preveu que les obres comencin al llarg del 2024. Paral·lelament, continuen els treballs per redactar els projectes executius dels altres dos àmbits: el del camp de futbol municipal i el de la plataforma marina. En total, s’invertiran a tot el traçat més de 44 milions d’euros.

A més, el futur passeig es complementarà amb una intervenció que s’impulsarà en paral·lel per unir el passeig amb la rambla de Prim i els banys del Fòrum.

Més informació