Poblenou Open Day: cultura i creativitat

11/05/2021 - 10:39 h

cultura. Dissabte 15 de maig, l’associació Poblenou Urban District organitza una jornada diürna de portes obertes dedicada a donar visibilitat al talent cultural i creatiu del barri.

Dissabte 15 de maig, l’associació Poblenou Urban District organitza una jornada diürna de portes obertes dedicada a donar visibilitat al talent cultural i creatiu del barri. Les persones visitants podran conèixer els diferents espais de creació i participar en tallers, xerrades i intervencions artístiques.

Després de més d’un any difícil per a la cultura, l’economia i la salut, el Poblenou Open Day torna a obrir les portes del barri de 12 a 21 h amb l’objectiu de donar visibilitat al talent local i contribuir a reactivar el teixit econòmic. Hi participen més de 40 espais associats al Poblenou Urban District a través d’activitats presencials i en línia. La programació a peu de carrer es desenvoluparà amb les màximes garanties de seguretat.

Consulta la programació!

Entre les activitats previstes, destaca la mostra dels treballs més actuals dels estudis d’artista, galeries d’art i espais de creació de La Plataforma, Piramidón, Carmina Wiegerinck, Philippe Mermi, Zvonimir Matich, The Folio Club o la visita guiada a l’espai de dansa i creació ALAS Artes en Movimiento, entre d’altres.

També hi haurà workshops i tallers com l’organitzat per Art Vallès sobre pintura d’aquarel·la, el de Barcelona School of Creativity sobre creativitat corporal i innovació creativa, la xerrada organitzada per El Taller de Joyería sobre el treball dels metalls preciosos o l’estudi Stay Hungry Stay Foolish, que oferirà un taller d’escriptura, dibuix i observació.

Destaca també el Palo Alto Open Day, una jornada centrada en el design thinking i l’economia circular amb xerrades de professionals. Bridge48 oferirà exhibicions de música, jam sessions interactives i una ràdio en directe; i Utopia126 inaugurarà un mercat pop-up de fotografia cubana.

Els espais gastronòmics també formaran part de la jornada amb propostes especials en la seva carta: Van Van Bar, Espai Granada, La Tavernícola, Local 225 o les terrasses de diversos hotels del barri.

Windows Art Circuit

Es tracta d’un circuit d’intervencions d’art en viu a diversos espais i suports del Poblenou; té per objectiu donar visibilitat a la feina que realitzen diferents artistes emergents i consolidats de la ciutat. En aquesta edició, la proposta es diversifica i, més enllà de l’art mural i el grafiti, s’obre a altres disciplines com la fotografia, l’escultura i la performance.

Artistes seleccionats en la WAC

Segona edició de les Urban Talks

Enguany, aquest cicle de xerrades girarà entorn de tres temes interconnectats que afecten les principals ciutats del món: l’economia circular i les seves aplicacions pràctiques en la cultura i la creativitat, la recuperació i usos del patrimoni en les antigues zones industrials i els reptes derivats dels processos de gentrificació i la recerca de solucions.

Programació Urban Talks

Més informació