Prevenim les agressions masclistes a la Festa Major del Poblenou

07/09/2022 - 13:46 h

S’ha instal·lat un punt d’informació i assessorament per prevenir possibles casos d’assetjaments o agressions sexuals o LGTBI-fòbiques i la Guàrdia Urbana ha implantat dos itineraris segurs des dels diferents escenaris de la Festa fins al transport públic.

La Coordinadora d’Entitats del Poblenou, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, posa en marxa durant la Festa Major del Poblenou un punt lila per atendre i acompanyar persones que pateixin violències masclistes o vulguin rebre informació al respecte. Estan disponibles de 23 a 3 h en les següents ubicacions:

Divendres 9 i dissabte 19
Can Saladrigas (c. Joncar, 35)

Divendres 16 i dissabte 17
Ramon Turró amb Marià Aguiló

A més, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha establert dos itineraris segurs al Poblenou des dels diferents escenaris de la Festa fins a les principals parades de transport públic. Aquests recorreguts comptaran amb la presència de patrulles per prevenir i detectar situacions de violència sexual.

 

Les patrulles assignades a aquest servei fan un patrullatge proactiu, dinàmic i amb molta atenció a qualsevol situació d’agressió sexual o assetjament.

El Punt Lila

Ofereix atenció acurada a persones que volen rebre assessorament o bé han patit algun tipus de violència. Compta amb l’assessorament de dues persones formades en la matèria i també disposa de material amb recomanacions d’actuació davant de casos de violència masclista.

Les agressions sexistes són formes de violència masclista (física, psicològica o verbal) que es cometen cap a una o més persones per raó d’identitat i/o expressió de gènere i orientació afectiu-sexual. Una agressió es produeix quan una persona se sent agredida: cadascú té els seus límits i s’han de respectar.

Si veus una agressió sexista o un comportament inadequat, si pateixes incomoditat, abús o una agressió, actua! Alerta a les organitzadores de la Festa Major, a la Guàrdia Urbana o al Punt Lila.

Altres recursos (disponibles 24 h / 365 dies):

  • Telèfon d’atenció contra la violència masclista: 900 900 120.
  • Whatsapp d’informació i assessorament policial sobre les violències masclistes: 601 001 122.
  • Telèfon d’emergències: 112